hírlevél 2018.09.06.

Ön most Kling Péter Online Munkavédelmi Hetilapját (munkavédelmi hírlevelét) olvassa.
Eheti témáink:

  1. Aktuális: közeleg a mustgáz szezonja
  2. Álláslehetőség: munkavédelmi tanácsadó kollégát keresünk
  3. Pszichoszociális kockázatok és a munkahelyi stressz
  4. Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam: szept. 13-án
  5. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
  6. Munkavédelmi hírek
    • Fókuszban az építőipari kivitelezés
    • Munkahelyünkön ér a napkelte, ha eltörlik az óraátállítást
    • Kétszer több munkanap marad ki betegség miatt, mint Ausztriában
    • Egyértelműen negatívan érinti a magyarokat az új osztrák munkajogi változás
    • Több embert öl meg a finompor, mint eddig gondolták

Üdvözlettel:
Kling Péter

Aktuális: közeleg a mustgáz szezonja

A nyár vége a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amelynek egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül. Tovább a cikkhez.

Álláslehetőség: nálunk!

Munkavédelmi tanácsadó kollégát keresünk saját cégünk/csapatunk erősítésére, a Kling Munkavédelmi Kft-be!
Köztünk a helyed, ha olyan lehetőséget keresel, ahol a képességeidet maximálisan kihasználhatod és továbbfejlesztheted.
Hogyha van már ilyen irányú munkatapasztalatod, akkor azért, de ha még csak az elején jársz és szeretnél beletanulni a munkavédelem gyakorlati részébe, tapasztalt kollégák segítségével, akkor pedig azért.

Munkavégzés helye: az egész országban végzünk munka- és tűzvédelmi szaktanácsadást, úgyhogy bárhol lakhatsz, a munka egy részét pedig otthonról is el tudod végezni, tehát teljesen rugalmas.
Kicsit előnyt élvez, ha a lakhelyed Tolna megyében vagy Budapesten (ill. környékén) van, mert ezeken a tájakon van most a legtöbb ügyfelünk.

Tudnivalók:

  1. Legalább középfokú munkavédelmi végzettséged legyen, és lehetőleg tűzvédelmi is.
  2. Legyen jogosítványod és tudjál is vezetni.
  3. A munkád egy része az ügyfeleknél (irodájukban, telephelyeiken) zajlik majd, de feladataid egy részét otthon is el tudod látni, ezért nyugodtan dolgozhatsz otthonról is, nem kell bejárnod az irodába (a többi kolléga sem szokott). Saját magad oszthatod be az idődet, amíg ez nem megy a munkavégzésed kárára (azaz: tudd önállóan is munkára motiválni magadat és legyenek megfelelőek az otthoni körülményeid is. Számítógépet, céges telefont, egyéb otthoni munkához szükséges eszközöket tudunk adni).
  4. Pályakezdőket, kismamákat, gyes-ről épp visszatérni vágyókat, nyugdíj előtt állókat és egyéb, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű pályázók jelentkezését is szívesen fogadjuk.
  5. Teljes vagy részmunkaidő is lehetséges.
  6. Nyelvtudás nem szükséges.

Bővebben a munkáról, hogy mit szeretnénk és mit adunk cserébe, ezen a weboldalon tudsz olvasni.

Kérlek, hogy a szakmai önéletrajzodat és egy pár szót arról, hogy mit lehet még tudni Rólad – miért jönnél hozzánk dolgozni, mik a terveid, elvárásaid (infókat, amik „nem fértek” bele a „szakmai” életrajzba) – Kling Péter ügyvezetőnknek küldd, a pkling@munkavedelem.biz email címre. Minél hamarabb.
(Ha Neked most épp nem aktuális, de ismersz olyat, akinek érdekes lehet, szólj neki!)

Pszichoszociális kockázatok és a munkahelyi stressz

A pszichoszociális kockázatok és a munkahelyi stressz a munkahelyi biztonság és egészségvédelem legnagyobb kihívásai közé tartoznak. Jelentősen befolyásolják az egyének, szervezetek és nemzeti gazdaságok egészségét.
Az európai munkavállalók mintegy fele véli úgy, hogy a stressz gyakori a munkahelyén, és az elveszített munkanapok megközelítőleg fele a stressznek tudható be. A mentális egészséghez kapcsolódó számos egyéb problémához hasonlóan a stresszt is hajlamosak vagyunk félreérteni vagy egyfajta stigmaként értelmezni. Ha azonban emberi hiba helyett inkább szervezeti problémaként kezeljük, a pszichoszociális kockázatok és a stressz éppúgy kezelhetők, mint bármely más munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kockázat.
Tovább az EU-OSHA honlapjára.

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam fél nap alatt

Következő oktatási nap: 2018. szeptember 13-a (csüt), 9-14 óráig.
Helyszín: 1115 Budapest, Bartók Béla út 134.

Ha Ön cégvezető és vannak munkavállalói, biztosan tudja, hogy műszakonként legalább 1 fő elsősegélynyújtó kiképzése kötelező, ezt egy munkavédelmi ellenőrzés során jó eséllyel számon is kérik Öntől. Mi rendszeresen tartunk elsősegélynyújtó tanfolyamokat, küldje el kollégáit, hogy ez is rendben legyen.
A tanfolyamról bővebb információ és online jelentkezési lap ezen a weboldalunkon található.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

  • 2018. szeptember 12-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. szeptember 27-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. októberben Budakalászon: 5. tűzoltó vízforrások felülvizsgálatát végzők ÚJ és ÚJÍTÓ is, valamint 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők ÚJ és ÚJÍTÓ is

Jelentkezés ezen a linken.

A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél.
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Fókuszban az építőipari kivitelezés
Problémafelvetés és együttgondolkodás – ez volt a mottója a VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napoknak. A konferencia témáinak kiválasztásakor és az előadások összeállításakor a szervezők minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hétköznapi életben előforduló, aktuális kérdésköröket érintsenek. Ezáltal a kétnapos, gyakorlatias megközelítésű konferencián a résztvevők – a szakterületeknek megfelelően – konkrét válaszokat kaptak az építőipari kivitelezéssel, valamint a tűzjelző berendezésekkel kapcsolatos felvetéseikre. Tovább a cikkhez.

Munkahelyünkön ér a napkelte, ha eltörlik az óraátállítást
Egészségügyi szempontból nem túl üdvös, ha egész évben érvényben marad a nyári időszámítás -írja közleményében a Magyar Alvás Szövetség. Tovább a cikkhez.

Kétszer több munkanap marad ki betegség miatt, mint Ausztriában
Az oktatás és az egészségügy helyzetét is versenyképességi kérdésnek tartja a Magyar Nemzeti Bank. Ezért nem igazán van rendjén, hogy Magyarországon kétszer annyi munkanap marad ki betegség miatt mint például Ausztriában. Tovább a cikkhez.

Egyértelműen negatívan érinti a magyarokat az új osztrák munkajogi változás
2018. szeptember 1-jén lépett hatályba a törvény, amely lehetővé teszi, hogy napi 12, illetve heti 60 órát dolgozzanak az ausztriai munkavállalók. A törvény szerint a munkavállaló visszautasíthatja a további munkavégzést a napi 10. óra után, illetve a heti 50. óra után. És még felmondási védelem is megilleti, de ez a valóságban másként van. Tovább a cikkhez.

Több embert öl meg a finompor, mint eddig gondolták
A kutatók szerint a politikusoknak cselekedniük kell a finompor-határértékek csökkentése érdekében.
A levegőben szálló finompor világszerte egyharmaddal több halálesetet okoz, mint amennyit az eddigi becslések alapján feltételeztek – közölte egy nemzetközi kutatócsoport. Tovább a cikkhez.