Karrier nálunk

Szeretnél beletanulni a munkavédelem gyakorlati részébe, tapasztalt kollégák segítségével?
Ha követed a munkásságomat a nefeledd.info hírlevélen keresztül (www.nefeledd.info/hirlevelarchivum.php), láthattad, hogy a közelmúltban több újdonságot is meghonosítottunk a munkavédelemben és van, ami még folyamatban van. Ha tetszett, amit láttál, most csatlakozhatsz hozzánk:

munkavédelmi asszisztens (később tanácsadó)
kollégát keresünk, 

akit szintén lelkesít az a cél, hogy együtt átalakítsuk a munkavédelmi szakmát a XXI. század lehetőségeivel élő tanácsadó iparággá. Ha nem csak a munkaidődet akarod eladni valahol, hanem olyan lehetőséget keresel, ahol a képességeidet maximálisan kihasználhatod és továbbfejlesztheted, köztünk a helyed. (Ha még nem ismered a Kling Munkavédelmi Kft-t (minket), a www.nefeledd.info www.munkavedelem.biz, www.aruhaz.munkavedelem.bz oldalakon tanulmányozz minket!)

Munkavégzés helye:

A feladataid nagy részét otthon és az ügyfeleknél is el tudod látni, ezért nyugodtan dolgozhatsz otthonról is, nem kell bejárnod az irodába (a többi kolléga sem szokott). Saját magad oszthatod be az idődet, amíg ez nem megy a feladataid elvégzésének kárára.

Céljaink és a munkahelyi légkör:

Egészen más értékeket és lehetőségeket tudunk nyújtani a számodra, mint egy multinacionális vállalat vagy egy másik munkavédelmi vállalkozás. A légkör sokkal személyesebb, mint egy multinál és mi még tudunk alkalmazkodni a munkatársainkhoz (és nem csak fordítva, mint a nagyvállalatoknál).

Mi nem abban mérjük a sikert, hogy minél több és nagyobb létszámú cég legyen az ügyfelünk, főleg 50 fő alatti kisvállalkozásoknak dolgozunk. Nem az a célom, hogy az árversenyben győzve megszerezzük azokat az ügyfeleket, akiknek már most is van munkavédelmisük, hanem mi azokat a vállalkozásokat szeretnénk "megtéríteni", akik még azt hiszik, hogy a munkavédelem csak kőműveseknek és asztalosoknak kötelező.

Mivel az ügyfeleink nagyrésze a munkavédelemmel épp csak ismerkedő vállalkozás, a hangsúly nálunk az ügyfél elvárásait meghaladó teljesítésen van. Munkánkra garanciát vállalunk, ezért ebben nem engedünk kompromisszumokat sem szakmailag, sem hozzáállásban, sem egyéb módon. Ami szakmai tudást megszerzünk a munkánk során, azt nem rejtegetjük féltékenyen, hanem megosztjuk egymással, és a hírlevélen, a blogon és a munkavédelmi cd-ken keresztül a többi munkavédelmi kollégával is.

Az igazi nagy siker számomra nem az, ha egy többezer fős céghez bekerülünk a "taposómalomba", hanem ha valami újat tudok behozni a munkavédelmi szakmában (pl. munkavédelmi klub, hírlevél, új tanfolyamok, tréningek, stb). Bátran állíthatom, hogy mi vagyunk az egyik leginnovatívabb vállalkozás ezen a területen.

Rád van szükségünk, ha:

 1. Legalább középfokú munkavédelmi végzettséged van.
 2. Most pályakezdőket is várunk, mindegy, hány éves vagy és van-e gyakorlatod.
 3. Teljes munkaidőben számíthatunk Rád, tehát most nem alvállalkozókat keresünk - hiába van szabad kapacitásod, most nem tudjuk igénybe venni.
 4. Nem csak a kitaposott úton szeretsz haladni. Gyakran előfordul, hogy úgy adok ki egy feladatot, hogy magam sem tudom, hogy kéne megoldani, Te fogod kitalálni a hogyanját.
 5. Van jogosítványod és tudsz is vezetni.
 6. A munkád nagy része jellemzően budapesti és környékbeli ügyfeleknél végzendő, kb. heti 2 napot otthonról is dolgozhatsz, ha akarsz - és ha önállóan is tudod munkára motiválni magadat -, valamint megfelelőek az otthoni körülményeid is.
 7. Természetesen ingyenesen részt vehetsz az összes szakmai továbbképzésünkön, megkapod az eddigiek felvételét és ha ezen kívül találsz érdekes konferenciát, továbbképzést, stb, azt is támogatom.
 8. Nyelvtudás nem szükséges.

Hozzáállás-elvárás

 • Kizárólag olyan munkatársra van szükségünk, aki pozitív, aki sosem azon gondolkozik egy nehéznek látszó feladatnál, hogy az miért lehetetlen, hanem azon gondolkozik, hogy hogyan oldja meg. Nálunk alapszabály az, hogy kifogást és pénzt nem lehet egyszerre keresni.
 • Képes vagy az ügyfeleink érdekében nekik és a felügyelőnek is ellentmondani (persze kulturált formában). Az „amennyire én látom, jó lesz” hozzáállást talán nem is érted.
 • Szereted vállalni a felelősséget a tetteidért és nem másokban keresed a hibát, ha valami nem sikerül.
 • Nem irtózol eleve az értékesítéstől, ezért ha pl. egy munkavédelmi oktatás során olyan hiányosságot észlelsz, amire van megoldásunk, szívesen el is adod azt ott rögtön.
 • A munkarendünk teljesen kötetlen, akkor dolgozol, amikor akarsz és ahogy az ügyfelekkel időpontot tudsz egyeztetni, amíg ezzel vissza nem élsz.

Nem való Neked ez a munkakör

 1. Ha kiváló nyelvtudással rendelkezel. Ezt egy külföldi tulajdonú nagyvállalat HR-esei nagyon értékelik, de a mi ügyfeleink magyarok, itt nem tudod kihasználni, és mivel az ügyfelek ezt nem fizetik meg nekünk, mi sem tudjuk megfizetni Neked.
 2. Ha kizárólag a munka-tűzvédelmi szakmai feladatokkal akarsz foglalkozni és méltóságon alulinak érzed, hogy egy ügyfélnek megpróbáld eladni a szolgáltatásunkat.
 3. Ha állandóan ellenőrzésre van szükséged, hogy nehogy valami fontos kimaradjon.

A fentiekkel nem akartam senkit megsérteni, aki úgy érzi, hogy ezek közül rá igaz néhány, attól még eredményes és tiszteletreméltó szakember lehet, csak nem nálunk, ebben a pozícióban.

Persze munkavédelmisként sok más helyre elmehetsz dolgozni!

 • Mehetsz egy multihoz is munkavédelmisnek, ha kiváló a nyelvtudásod, ez egy igen felelősségteljes és biztos egzisztenciát jelentő beosztás, de itt a lehetőségeid korlátozottak. Lehetsz munkavédelmi felelősből munkavédelmi vezető - ami a cégnél jelentős hatalmat biztosít -, de vezérigazgató vagy felsővezető sohasem.
  Akármilyen jól is dolgozol, rosszabb esetben egyszer csak megtörténhet, hogy a gyártást Ukrajnába vagy Kínába telepítik és oda a biztosnak hitt munkahely. Láthattad, hogy a nem-is-olyan-régi válság is mennyi biztosnak hitt egzisztenciát ingatott meg.
  Ezen kívül egy multinál sosem lesz meg az a szabadságod, mint egy kis cégnél dolgozva. Ott a karriered során pár százalékkal csökkented a táppénzes napok számát, és egy MEBIR audit előtt hűtőre ragasztott céduláin kommunikálsz a családoddal - itt pedig személyes része leszel egy kis cég felemelkedésének, olyan sztorikkal, amiket még az unokáidnak is elmesélhetsz!
 • Elmehetsz egy magyar vállalathoz vagy közintézményhez is „örök belső közellenségnek”, ahol rosszabb esetben hetekig könyöröghetsz, hogy a saját útiköltségeden elengedjenek munkaidőben egy ingyenes konferenciára. Mivel úgyis csak a „haszontalan munkavédelemmel" foglalkozol, három munkakört is betölthetsz a minőségbiztosítástól a vagyonvédelemig, mert "Te úgyis ráérsz", de jutalmul Te hordhatod a főnök kocsiját a szervizbe, cserébe indoklás nélkül bármikor kirúghatnak. Ezzel szemben mi hajlandók vagyunk befektetni a munkatársainkba, szakmai anyagokon, továbbképzéseken nem spórolunk, ha az hozzájárul az eredményes munkavégzéshez.
 • Létrehozhatsz egy saját munkavédelmi vállalkozást is, de ezzel csak egy baj van. Ebben a szakmában sokkal könnyebb megcsinálni a munkát, mint megszerezni. Egy kezdő vállalkozónak ez azt jelenti, hogy kezdetben töredékáron tud csak munkát szerezni (és örül, ha azt is kifizetik), nem válogathat, nem specializálódhat iparágakra, ezért miután napi 10-12 óra munkával megkeresi a megélhetésre valót, bújhatja a szakirodalmat, hogy másnap egy teljesen más iparágban is megállja a helyét.
  Ebből ritkán futja arra, hogy vállalkozóként megfizesd a legjobb tanácsadókat, százezreket költs marketing és vállalkozói képzésekre, enélkül pedig nehezen tudsz akár csak egy pár fős céget is felépíteni, hogy kiszállhass a napi robotból, és épp azokban az éveidben töltöd a legkevesebb időt a családoddal, amikor a legnagyobb örömedet lelnéd benne.

Hogyan garantáljuk Neked a biztos munkahelyet?
Nálunk a biztonságot a produkálás képessége jelenti, ezért

 • Soha nem fogjuk a tevékenységünket Ukrajnába vagy Kínába helyezni, és a zömében kisvállalkozó ügyfeleink sem.
 • Nálunk nincsenek cégen belüli hatalmi harcok, fúrás, stb., amíg az ügyfeleink elégedettek Veled és jól teljesítesz, bolond lennék mást keresni.
 • Nincs munkavédelmis rokonom, szomszédom, párttársam, akinek bármikor helyet kéne csinálni a károdra, és nem is lesz.
 • Állandóan több ötletem van, mint amit meg tudnék valósítani, ezért bárhogy változik a piac, mi a változás élén fogunk állni még egy jó darabig.


Miért jó dolgozni a Kling Munkavédelmi Kft-nél?

"Kling Péter ma a munkavédelmi szakmában az egyik legismertebb név. Ha csak pár évig fogsz nálunk dolgozni, a neve valószínűleg sok ajtót fog megnyitni később is előtted. Rohamlépekben fejlődünk, aminek a tempója várhatóan a közeljövő években nem is fog csökkenni, Péternek állandóan elképesztő ötletei vannak (jó értelemben). Én anno pont emiatt a lendület miatt választottam ezt a céget egy pénzintézet hasonló pozíciója helyett. Ez már jó sok éve volt és nem bántam meg."
  
Korán Eszter
irodavezető

"Nemrég kerültem be a csapatba. Tetszik a munkám és természetesen a cég is. E rövid idő alatt is korrekt, segítőkésznek és megbízhatónak ismertem meg, mind a kollégáimat, mind a céget. Megnyugtató, hogy a kezdeti nehézségeim átvészelésére, a munkatársak és Péter szakmai és egyéb segítségére abszolút számíthatok. Számomra nagyon fontos és örülök, hogy van lehetőségem szakmai továbbképzésekre járni. Jó dolognak tartom, sokat lehet ott tanulni. A tréningek szinte családiasan zajlanak, ez nagyon pozitív."

Pálfy Ildikó
Munka-tűz környezetvédelmi tanácsadóTudsz valakit, akit érdekelhet?

Lehet, hogy nem Te vagy az ideális jelölt, de ismersz valakit? Ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhet, szólj neki!

A jelentkezésedet email-en teheted meg az pkling@munkavedelem.biz címen, amihez csatolj két dokumentumot:
 1. Önéletrajz. Kérlek, hogy az önéletrajzodat Word dokumentumban csatold.
 2. Motivációs levél. Egy levélben fejtsd ki, hogy mi miért járunk Veled jól, és hogy Te miért szeretnél velünk dolgozni.

Vagy - ha beszélni jobban szeretsz - ügyvezetőnket, Kling Pétert a 30/9655-426-os számon éred el, de az email-nek jobban szoktunk örülni, mert sokszor van, hogy nem tudjuk felvenni. És úgyis kell majd email-ezned: az önéletrajzodat.© 2006 Minden jog fenntartva