Hírlevél 2022.03.31.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. A digitális platform alapú munkavégzés
 2. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 4. Munkavédelmi hírek
  • Közösen gondolkodni Tűzvédelmi Műszaki Irányelvekről
  • A dolgozók többsége fontosabbnak tartja az egészségét és a családját a munkájánál
  • Egy nap helyett 10 perc az orvos felkeresése - nagy siker az online konzultáció a Get Worknél
  • Kiemelkedő hatékonyság home office-ban? Érdekes ötletek a produktivitás jegyében
  • Itt az OKJ-t leváltó szakképzési rendszer

Üdvözlettel:
Kling Péter

Jelentés a digitális platformalapú munkavégzéssel kapcsolatos kutatásokról

A digitális platformalapú munkavégzésre vonatkozó munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi szakpolitikák és gyakorlatok megvilágítása szerepel a cikkben.
Ez a jelentés összefoglalja az EU-OSHA digitális platformalapú munkavégzéssel kapcsolatos legújabb kutatásainak főbb megállapításait. Azonosítja a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi kihívásokat, például a szoros határidőket és a magas munkaterhet, de foglalkozik a platform-munkavállalók előtt álló lehetőségekkel is, például a nagyobb autonómiával és rugalmassággal. A jelentés bemutatja a kapcsolódó szabályozást, szakpolitikákat és gyakorlatokat, illetve a politikai döntéshozóknak szóló főbb következtetéseket.
Szakirodalmi áttekintés és mélyreható esettanulmányok alapján az EU-OSHA fókuszpontjainak hálózatával folytatott konzultációkat és szakértői interjúkat is magában foglal.
További részletek az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi ügynökség honlapján itt olvashatók.

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba naptári negyedévek első hónapjaiban (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje. 
Még kb. 1 hétig fogadunk új tagokat; a tagsági viszony ezúttal 2022. április 1-jétől él.
Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 100 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat, és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni.
Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét. 
Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!

Tűzvédelmi szakvizsgáink

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2022. április 13-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2022. április 27-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2022. április közepén Budapesten: 5. Tűzoltó vízforrások felülvizsgálatát végzők.  ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • 2022. április közepén Budapesten: 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 8. Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is 

Bővebb információk, részletek, tűzvédelmi szakvizsgákról minden: ezen a weboldalon.
Jelentkezés a szakvizsgára: ezen az online jelentkezési lapon

Van lehetőség kihelyezett tűzvédelmi szakvizsgát is tartani, bárhol az országban, tudunk menni Önökhöz. Ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, szakvizsga vizsgaszervezők kollégánknál. Kihelyezett képzést 10 főtől tudunk tartani, és akár szombati napra is tudunk szervezni.
Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk (Kling Munkavédelmi Kft): B/2020/000629

Munkavédelmi hírek

Közösen gondolkodni Tűzvédelmi Műszaki Irányelvekről
Ezzel a címmel rendezik 2022. április 28-29-én, Balatonföldváron a XII. TMKE Tűzvédelmi Konferenciát! A megszokottól kicsit eltérően a konferencia mindkét napja 'workshop' jelleggel tervezett, azaz lesznek rövidebb előadások a programban tervezett témakörökben és utána közös gondolkodás. A programtervet és a jelentkezési feltételeket tesszük közzé. Tovább a cikkhez.

A dolgozók többsége fontosabbnak tartja az egészségét és a családját a munkájánál
Mély nyomot hagyott a munka világán a két éve tartó tömeges hibrid és távoli munkavégzés – ez derül ki a Microsoft által elvégzett és a közelmúltban nyilvánosságra hozott Work Trend Index 2022 tanulmányból. Tovább a cikkhez.

Egy nap helyett 10 perc az orvos felkeresése - nagy siker az online konzultáció a Get Worknél
80 százalékkal csökkent az orvosi konzultációk miatti szabadságigénylések száma. Biztonságot ad a dolgozóknak, hogy azonnal el lehet érni egy orvost online. Felesleges magánegészségügyi költségektől óv meg. Egyebek mellett ilyen hatása van a Get Work Trend HR szolgáltató telemedicinán alapuló programjának, amivel a HR Best pályázaton arany minősítést nyert. A munkavállalók percek alatt egy appon át felvehetik a kapcsolatot egy orvossal, akivel átbeszélik panaszaikat és tanácsot kaphatnak, esetleg szakorvoshoz irányítják őket. Tovább a cikkhez.

Kiemelkedő hatékonyság home office-ban? Érdekes ötletek a produktivitás jegyében
Az otthonról történő munkavégzés kétségtelenül más hozzáállást kíván, mintha bejárósak lennénk. Ha a magunk urai vagyunk időbeosztásunk tekintetében, akkor bizony sokkal nehezebb lehet koncentrálni – pláne ha saját otthonunkban dolgozunk. Íme, pár rendhagyó ötlet, amellyel javíthatjuk az otthoni munka produktivitását. Tovább a cikkhez.

Itt az OKJ-t leváltó szakképzési rendszer
A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthattak OKJ-s képzéseket, amelyek közül az utolsók is hamarosan véget érnek. Az új rendszer ugyanakkor fokozatosan átveszi a régi helyét, így a korábbi kételyek ellenére a szakmát felnőttképzésben tanulni vágyók könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kurzusokat. Tovább a cikkhez.