hírlevél 2018.12.20.

Békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag, boldog Új Évet kívánok kollégáim és a magam nevében minden kedves olvasónknak, családjuknak, szeretteiknek. Köszönjük az egész éves figyelmet és jövőre is számítunk Önre itt, az online munkavédelmi hetilap hasábjain.

Idei utolsó hírlevelünk mai témái:

 1. Új tanulmány a foglalkozási megbetegedések korai figyelmeztető rendszereiről
 2. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 4. Munkavédelmi hírek
  • Minden lehetséges indokot beleírjunk a felmondásba?
  • Ezek lehetnek a 2018-as év irodái
  • Gyári munkások élesztették újra kollégájukat
  • Plusz egy lépés a békés, boldog ünnepekért

Üdvözlettel:
Kling Péter

Új tanulmány a foglalkozási megbetegedések korai figyelmeztető rendszereiről

A figyelmeztető és jelzőrendszerek korai figyelmeztetést adhatnak az új és újonnan megjelenő kockázatokról, valamint a foglalkozási megbetegedésekről a munkahelyi biztonsági és egészségügyi szereplők és a politikai döntéshozók számára. A jelentés részletekbe menően elemez számos, az EU-ban és azon kívül sikeresen alkalmazott figyelmeztető és jelző megközelítést. Tovább a részletekhez.

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje, ezért nyitjuk is a „kaput” és mostantól kb. 2 hétig fogadunk új tagokat; a tagsági viszony ezúttal 2019. január 1-jétől él majd.   
Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 80 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni.   
Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.    
Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen itt, szeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!  

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2019. január 14-én  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2019. január 31-én  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 

A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Minden lehetséges indokot beleírjunk a felmondásba?
Mielőtt belevágnék a mai témába, egy közérdekű bejelentéssel kezdem: a Munkaiszony vagy munkaviszony cikkeket mostantól hétfő reggelenként posztolom.
Sokszor felmerül a kérdés, hogy a felmondásba vagy azonnali hatályú felmondásba minden lehetséges indokot érdemes-e beleírni. Jogszerű lesz a felmondás, ha több felmondási ok közül végül csak egyet sikerül megvédeni a munkaügyi perben? Tovább a cikkhez.

Ezek lehetnek a 2018-as év irodái
Idén több mint 160 nevezés érkezett Az Év Irodája Versenyre, ezekből kerülnek ki 2018 díjnyertes irodakialakításai, fejlesztései is. A legtetszetősebb irodák, közösségi terek és ingatlanfejlesztések kiválasztására közönségszavazás indult, ami január közepéig tart. A verseny és az ehhez kapcsolódó rendezvények nem csak a legfrissebb irodatrendekre mutatnak rá, de a hazai cégek ezeket a munkaerőhiány megoldásával kapcsolatos tapasztalatcsere fórumaként is használják. Tovább a cikkhez.

Gyári munkások élesztették újra kollégájukat
Egy Vas megyei község egyik üzemében esett össze holtan az a férfi, akihez a napokban hívtak mentőt kollégái. Az üzem dolgozói épp újraélesztés oktatáson vettek részt a közelmúltban, így bár a vonal végén ülő mentésirányító segítette a bejelentőket, pontosan tudták mit kell tenniük ilyen helyzetben. Tovább a cikkhez.

Plusz egy lépés a békés, boldog ünnepekért
Hétfőn napközben és éjszaka is több alkalommal szén-monoxidos esethez riasztották a tűzoltókat, a mentők majdnem minden helyszínről vittek kórházba sérülteket. A baj megelőzhető, ha a lakásban megbízhatóan működő szén-monoxid-érzékelőt helyezünk el. A készülék akár karácsonyi ajándékként is jó megoldás lehet. Tovább a cikkhez.