Hírlevél 2019.05.23.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Veszélyes anyagok hatékony kezelése e-eszközzel
 2. Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam: fél napos képzés
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  • Megnyílnak a szertárkapuk szombaton
  • Nyári munka: miért jó a munkaadónak, mit vár a diák?
  • Erkölcsi bizonyítvány kikérése
  • Létezik-e boldog munkahely Magyarországon?
  • Megszólalt a kiégett békéscsabai malom ügyvezetője

Üdvözlettel:
Kling Péter

A veszélyes anyagok hatékony kezelése e-eszközzel

Használnak az Ön vállalkozásánál veszélyes anyagokat? Maradéktalanul ismeri törvényi kötelezettségeiket? Ebben nyújthat segítséget a veszélyes anyagokhoz készült e-eszközünk. Interaktív webes útmutató, amely a munkahelyen előforduló veszélyes anyagok hatékony kezeléséhez szükséges támogatást és tanácsokat biztosítja a munkáltatók számára.
A bevitt adatok alapján testre szabott és közérthető háttér- és helyes gyakorlatokkal kapcsolatos információkat biztosít pl. a kockázatokról, címkézésről, jogszabályokról, megelőző intézkedésekről és még sokkal több mindenről. Az e-eszköz az egyedi üzleti helyzethez kapcsolódó, a veszélyes anyagok kezeléséről szóló és a helyzet javítására vonatkozó ajánlásokkal kiegészített jelentést állít elő.
A veszélyes anyagokról szóló e-eszköz innen érhető el. (angol nyelvű)

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam: 2019. május 24.

Ha Ön cégvezető és vannak munkavállalói, biztosan tudja, hogy műszakonként legalább 1 fő elsősegélynyújtó kiképzése kötelező, ezt egy munkavédelmi ellenőrzés során jó eséllyel számon is kérik Öntől. Mi rendszeresen tartunk elsősegélynyújtó tanfolyamokat, vegyenek részt, hogy ez is rendben legyen.

Következő oktatási nap: 2019. május 24. (péntek) – ezután nyári szünetet tartunk az oktatásban és csak ősszel lesz a következő
Helyszín: 1115 Budapest (XI. ker), Bartók Béla út 134.
A tanfolyamról bővebb információ és jelentkezési lap ezen a weboldalunkon található.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2019. május 28-án  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2019. június 12-én  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2019. június 27-én  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2019. júniusban Budakalászon: 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • 2019. júniusban Budakalászon: 5. tűzoltó vízforrások felülvizsgálatát végzők  ÚJ és ÚJÍTÓ is

Jelentkezés ezen a linken. 

A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Megnyílnak a szertárkapuk szombaton 
Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket május huszonötödikén a tűzoltószertárak. Valamennyi hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, emellett több mint kétszáz önkéntes egyesület, félszáznál több önkormányzati tűzoltóság és hat egyéb, tűzvédelemhez közel álló szervezet életébe tekinthetnek be kicsik és nagyok ezen a napon. Tovább a cikkhez.

Nyári munka: miért jó a munkaadónak, mit vár a diák?
A tanév végének közeledtével, a nyári szünet előtt máris érezhetően nőtt a munkát kereső diákok száma. Azok a fiatalok, akik nyáron dolgozni szeretnének, már most elkezdik felmérni a lehetőségeiket, hogy a nyárra biztos helyük legyen. Tovább a cikkhez.

Erkölcsi bizonyítvány kikérése
Erkölcsi bizonyítványt ma már elektronikusan az ügyfélkapun keresztül vagy postán illetve ügyfélszolgálaton is lehet igényelni. Tovább a cikkhez.

Létezik-e boldog munkahely Magyarországon?
Valós lenne a hír, hogy a szállodai, az IT szektor, valamint az építőipar több ezres munkaerőhiánnyal küzd? Lehetséges, hogy 3.000-5.000 ember ingázik napi szinten Szlovákiából Magyarországra, hogy a budapesti szállodák, gyárak és üzemek munkaerő-kapacitását kielégítse? Tovább a cikkhez.

Megszólalt a kiégett békéscsabai malom ügyvezetője
Az István-malom tulajdonosai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy "a város legszebb, ikonikus épülete ismét eredeti állapotában pompázzon" – közölte képviselőjük a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Tovább a cikkhez.