Alapvető munkavédelmi tudnivalók


A többi Cd-vel szemben az "Alapvető munkavédelmi tudnivalók kisvállalkozásoknak" CD nem elsősorban munkavédelmi szakembereknek, hanem főként munkáltatóknak, munkahelyi vezetőknek készült. Ha Ön most indítja  a vállalkozását, nem kerülheti el, hogy megismerje munkavédelmi és tűzvédelmi kötelezettségeit, ebben segít ez a kiadvány.

Ennek ellenére (vagy talán pont ezért) pályakezdő munkavédelmi szakembereknek (és hallgatóknak) is nagyon hasznos, mert egyszerűen foglalja össze a munkavédelmi tudnivalókat.

Ha Ön munkáltató, akkor talán sok kisvállalkozóhoz hasonlóan most még Ön is úgy vélekedik, hogy "mi dolgom a munkavédelemmel, nem veszélyes a tevékenységünk", ez nem az Ön hibája, sokan vélik így.

Ennek ellenére, jobb, ha tudja, hogy az így gondolkodó kis- és középvállalkozásokat két részre lehet osztani:

 1. Már megbüntette őket a munkavédelmi felügyelőség
 2. Eddig még nem értek el hozzájuk

Ha eddig Ön is azt gondolja, hogy "a cégnél semmi olyan veszélyforrás nincs, ami egy háztartásban ne lenne, ezért nem érdekel a munkavédelem", hadd oldozzam fel, ez nem az Ön hibája!

Hiszen szinte nincs is könnyen emészthető, jogszabályok bikkfanyelvétől mentes forrás - nincs jó könyv, weboldal, példa - ami a kisvállalatok munkavédelmi feladatait érthetően megfogalmazva bemutatja.

Kivéve ezt a kiadványt, amely 3 fő részből áll: (a linkek csak Cd-n működnek)


1. Oktatási anyagok

Ezek segítségével Ön is meg tudja tartani a munka és tűzvédelmi oktatást.

 • Általános munkavédelmi ismeretek videó (10:37 perc) és prezentáció
 • Tűzoltókészülékek használata videó (3:54 perc) és prezentáció
 • Munka- és tűzvédelmi oktatási tematika (írásos)
 • Munka és tűzvédelmi oktatási napló

2. Kérdéslista a munka és tűzvédelmi dokumentációk felülvizsgálatához

A kérdéslistával fel tudja mérni, hogy Ön milyen munka-és tűzvédelmi dokumentációkkal rendelkezik. Minden egyes dokumentáció nem vonatkozik Önre, pl. a "Széntárolás napi ellenőrzésének naplója" nem hiányosság, ha nem tárolnak szenet. Ha több nem válasz van, konzultáljon egy munkavédelmi vagy tűzvédelmi szakemberrel!

3. 19 részből álló munka és tűzvédelmi tanulmánysorozat

Ha Ön rászán egy kis időt, és végigolvassa a tanulmányokat, akkor anélkül is tisztába kerül a legalapvetőbb munkavédelmi és tűzvédelmi feladataival, hogy át kéne rágnia magát a rengeteg jogszabályon.Ezenkívül olyan hasznos, gyakorlati tanácsokat is olvashat, melyeket a jogszabályokban nem talál meg.

A tanulmányok végén lesz egy egyszerű "házi feladat". Kérem, ezt ne tekintse iskolás dolognak, ezeknek az a célja, hogy Ön az olvasottakat saját cégére tudja alkalmazni. Ha ezekre rászánja azt a pár percet, a munkavédelmi feladatainak egy részét Ön is rendbe tudja tenni.

A cd végső ára 8.000 Ft+áfa lesz, de most segíteni szeretnék azoknak a kisvállalkozásoknak, akik a válság közepén is törődnek a munkavédelmi teendőikkel, így egyelőre a válság alatt 50%-os áron, mindössze 4.000 Ft+áfa összegért meg tudja rendelni (+utánvét és postaköltség). A cd tartalmából csak a  "Kérdéslista a munka és tűzvédelmi dokumentációk felülvizsgálatához" című dokumentumminta önmagában 3.000 Ft értékű!

Megrendelem


A tanulmánysorozat részei

A 19 részből álló tanulmánysorozat egyes részeit innen érheti el a megtekinteni kívánt címre kattintva (innen az első négy rész érhető el):

 1.  Öntől is elperelhetnék a cégét?

 2. Tévhitek a munkavédelemben

 3.  Mit tegyen, ha munkabaleset történik?

 4.  Lehetséges jogkövetkezmények a munkavédelmi szabályok megsértése és munkabaleset esetén

 5. Vannak egyáltalán Önnek munkavédelmi feladatai?

 6. Kell-e Önnek egyáltalán munkavédelmi szakembert foglalkoztatnia?

 7. 9 fontos szempont a munkavédelmi szakember kiválasztásához

 8. Kell-e Önnek egyáltalán munkavédelmi szabályzat?

 9.  Munka- és tűzvédelmi oktatás

 10.  Tűzvédelmi alapok

 11. Milyen  foglalkozás-egészségügyi feladatai vannak?

 12.  Kockázatértékelés

 13. Ideje rendbetenni a munkavédelmet cégében!

 14.  Az egyéni védőeszközökről

 15.  Egyéni védőeszközökkel kapcsolatos teendők

 16.  Távmunka

 17. Gépek üzembehelyezésének tudnivalói

 18.  Utószó


Vélemények az "Alapvető munkavédelmi tudnivalók kisvállalkozásoknak" CD-ről

„Nagyon tetszettek a tanulmányok, sok lényeges, számomra újdonságot találtam benne. Jó lenne, ha minden munkáltató és munkavállaló tisztában lenne ezekkel a dolgokkal. Minden rész hasznos volt, többször is elolvastam őket. Gratulálok a sorozathoz, munkájukhoz további sok sikert kívánok!”

Szabó Zoltán
http://gyepszerviz.5mp.eu


„Hasznos volt, mert hétköznapi nyelven íródott, nem a rendeletek, törvények nyelvén.”


Stieber Csaba

Dinasztia Kft.


„A tanulmánysorozat részei sokat segítettek munkámban, ugyanis az iskolában munkavédelmet is oktatok a leendő szakmunkásoknak.
Jó volt, hogy témakörönként összefogva találtam meg a dolgokat.”


Molnár Tibor

Kolping Szakiskola


„Rávilágított a hiányosságainkra. Eddig eszünkbe sem jutott a munkavédelmi ellenőr, most már kicsit tartunk tőle :o) Nem lettünk szakértők, de tudjuk legalább, hogy mit nem tudunk. Hasznos volt, köszönjük!”


Budai Miklós

Abakusz Kft.


„Figyelemfelkeltő volt, és figyelmeztetett mulasztásaimra, érdemes volt elolvasni.”


Dr. Tóth Zoltán

Dr.Tóth és Társa Bt.


„Az egy-egy témához tartozó információt összeszedve mindig hasznos olvasni. Én úgy tudtam (tudom) használni, mint a diák a "puskát": elmentettem az összes levelet, az éppen szükségesre ránézek és könnyebben, pontosabban beugranak a tennivalók... Köszönöm.”


Csipkés Béla

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.


© 2006 Minden jog fenntartva