Gépvizsgálati jegyzőkönyvminták CD

Gépvizsgálati jegyzőkönyvminták CD

Gépek üzembe helyezés előtti és időszakos biztonsági felülvizsgálatához

 

 

Utolsó frissítés ideje: 2018. március

Több kollégával találkoztam, akinek elkerülte a figyelmét, hogy a Mvt 2004-es változása óta az időszakos biztonsági felülvizsgálatot már nem csak szakértő és akkreditált intézmény végezheti, hanem munkavédelmi szakképzettséggel és szakirányú alapképzettséggel is végezhető.

Emiatt én faipari mérnökként rengeteg faipari gépet vizsgáltam, a gépész vagy villamos végzettségű kollégák pedig szinte mindent vizsgálhatnak. Persze a jogosultságon kívül ismeretek is kellenek ehhez, a gépre vonatkozó szabványokat is illik ismerni.

Megfelelő segédanyagok nélkül az első néhány gép vizsgálata általában ráfizetés, mert mire megtalálja és átnézi az ember a vonatkozó szabványok vonatkozó pontjait, elkészíti a jegyzőkönyvmintát, elég sok idő elmegy, viszont mégis megéri, mert egy helyen általában több gépet kell vizsgálni, és ötévente ismételni is kell. Emiatt ezen a területen kisebb a verseny, érdemes foglalkozni vele.

Az üzembe helyezéshez csak munkavédelmi végzettség kell, azt Ön is el tudja végezni, ha tudja, hogy fogjon hozzá. Én azért használom szinte ugyanazt a részletes jegyzőkönyvet mindkettőhöz, mert sokszor használt gépet kell üzembe helyezni, amin ugyanazt meg kell nézni, mint egy időszakos biztonsági felülvizsgálatnál, mert a korábbi használat közben ugyanúgy leromlott az állapota.

A cd tartalmát, hogy milyen gépeknek a jegyzőkönyvei és még milyen iratminták találhatók a lemezen, erre a linkre kattintva tudja megnézni. 

A cd ára 29.000 Ft+áfa (+postaköltség),
m
egrendelni a webáruházunkban, erre a linkre kattintva lehet.Vélemény a Cd-ről


"Mindkét készülő dokumentumgyűjtemény előzetes ismertetőjét, és promócióját megnéztem, és rögtön tippeltem is, hiszen irigyen nézném, ha más nyerné ezeket a szakma számára igen érdekes, és sokoldalú mindennapi igényt kielégítő kiadványokat. Tudom, hogy egy-egy szabványhoz való hozzáférés illetve egy jegyzőkönyv formátum összeállítása milyen sok erőfeszítéssel jár. A kiadandó gépkönyv gyűjtemény a privatizálódó - mindent behozó kisvállalkozások gépbiztonságát is nagyban szolgálja (persze kis pénzjegynyomdánkat is).
Mindenképp fontos az Ön integráló szerepe a munkavédelmi szakmában. Csak így tovább!!!"
 
Varga István
Munkabiztonsági Szakértő


Megrendelem

 

© 2006 Minden jog fenntartva