hírlevél 2015.04.30.

Untitled DocumenAz Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Új OTSZ szerint átdolgozott tűzvédelmi cd
 2. Oktatási anyagok tűzvédelmi szakvizsga szervezőknek
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  • Gyilkosság az elsötétített trafikban - felül kell vizsgálni a szabályokat
  • Fólia nélkül vagy nyitott ajtó mellett dolgoznak a trafikokban
  • Levehető vagy sem a fólia a trafikról?
  • Elfogadták a zárva tartás szigorítását
  • Folyik el a méreg Budapest közepén
  • Kétnapos képzés az új OTSZ megismertetése érdekében
  • Idén is rengeteg látogatót vonzott a tűzoltó- és rendőrnap a Városligetben

Üdvözlettel:
Kling Péter

Új OTSZ szerinti tűzvédelmi CD

Felújításra került a „Gyakorlati megoldások a tűzvédelmi dokumentálásban” cd-nk az 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletnek megfelelően. 

Ez a tűzvédelmi iratminta és szabályzat gyűjtemény a tűzvédelmi dokumentáláshoz nyújt hathatós segítséget, olyan bevált minták közreadásával, amelyek azonnal adaptálhatóak egy-egy területre.
A cd használata jelentősen megkönnyíti a tűzvédelmi szabályzat és tűzriadó terv készítését.
Megtalálhatók a lemezen tűzvédelmi oktatásra kidolgozott tematikák, PowerPoint bemutatók és írásos anyagok, pdf-formátumú kinyomtatható tűzvédelmi táblák és piktogramok, valamint rengeteg iratminta. 

A cd tartalmát  erre a linkre kattintva megtekintheti. Megrendelni webáruházunkban lehet ezen a linken, ára 32.000 Ft+áfa.

Új oktatási anyagok tűzvédelmi szakvizsga szervezőknek

Kidolgoztuk, módosítottuk és az oktatásszervezőknek felhasználására bocsátjuk az új tűzvédelmi szakvizsga tananyagokat. A szakvizsga oktatási anyagát az új OTSZ több pontban is érintette, ami miatt elég komolyan át kell(ett) dolgozni a törzsanyagokat.

Az átdolgozást már majdnem minden foglalkozási ág anyagával elvégeztük: egyrészt  elkészítettük azokat a felkészülési segédleteket, amiket a távoktatásos képzés esetén rendelkezésre kell bocsátani (képzések során ki kell küldeni) a résztvevőknek, másrészt a szakvizsgák oktatási anyagait elkészítettük azonnal levetíthető prezentációként is.

Így, ha Ön nem szeretne ezzel bajlódni, tőlünk kedvező áron megrendelheti a már kidolgozott oktatási anyagokat
Sőt, nem csak a törzsanyagokat küldjük, hanem minden törzsanyaghoz megkapja az alábbi kiegészítéseket is:

 • prezentáció a vetítéshez
 • tesztlap
 • megoldókulcs a gyors javításhoz
 • a lebonyolításhoz szükséges segédanyagok, pl. felkérés, jelenléti ív minta, jegyzőkönyv
 • Wordben kitölthető bizonyítvány minta

A kivetíthető, megszerkesztett prezentáció + távoktatási anyag ára (összesen) 15.000 Ft/foglalkozási ág. (Gyakorlatilag már egyetlen hallgató részvételi díjából megtérül a tananyag ára.)
Ráadásul: ha legalább 3 foglalkozási ág oktatási anyagát megrendeli 10% kedvezményt, ha pedig legalább 6 foglalkozási ágra rendel, akkor 20% kedvezményt adunk az árakból.

Erre a linkre kattintva megtalálható minden ezzel kapcsolatos információ, megrendelőlap pedig  ezen a linken található.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2015. május 6-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. május 13-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. május 13-án Budapesten: 6. Pirotechnikai szakbolti eladók, raktárkezelők, terméküzemeltetők, anyag- és termékgyártás-vezetők.
 • 2015. május 13-án Budapesten: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők.
 • 2015. május 27-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. júniusban Budakalászon: 5. kategória (tűzoltó-vízforrás felülvizsgáló) új és megújító is
 • 2015. júniusban Budakalászon: 6. kategória (pirotechnikai eladó, raktáros, üzemeltető)
 • 2015. júniusban Budakalászon: 7. kategória (tűzoltó készülék karbantartó) új és megújító is

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Gyilkosság az elsötétített trafikban - felül kell vizsgálni a szabályokat
A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete szerint újra kell gondolni a dohányboltok elsötétítését, mert a rugalmatlan szabály rendkívül magas biztonsági kockázatokat rejt - a trafikosok érdekvédelmi egyesülete ezt azután közölte az MTI-vel, hogy szerdán Kaposvár egyik belvárosi dohányboltjában megölték az eladót. Tovább a cikkhez.

Fólia nélkül vagy nyitott ajtó mellett dolgoznak a trafikokban
Leszedette a fóliát trafikjairól a kaposvári boltos. Azt mondta, nem várja meg a törvénymódosítást, nem hagyja, hogy a munkatársai életveszélyes körülmények között dolgozzanak. Szerda óta több lefóliázott dohányboltban a tulajdonosok felhatalmazásával nyitott ajtók mellett dolgoznak az eladók a városban. Tovább a cikkhez.

Levehető vagy sem a fólia a trafikról?
A kaposvári trafiktulajdonos, akinek az üzletében a múlt héten megöltek egy eladót, levetette üzleteinek ablakáról a fóliát. Most Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője és Kósa Lajos is azt mondták több fórumon, hogy a fóliázás eddig sem volt kötelező, az a lényeg, hogy a termék kívülről ne legyen látható. Tovább a cikkhez.

Elfogadták a zárva tartás szigorítását
A parlamentben a mai ülésnapon elfogadták a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény második módosítást. Tovább a cikkhez.

Folyik el a méreg Budapest közepén
Arról, hogy a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepén milyen állapotok uralkodnak, az illetékes zöld hatóság és a helyi és országos politikai elit már több mint három éve pontos információkkal bírt, azóta pedig a helyzet csak rosszabbodott. Az egyik érintett kerület polgármestere ennek ellenére fel van háborodva, hogy a sajtó pánikot kelt, az állam pedig ragaszkodik a szennyező fizet-elv érvényesítéséhez - egyebek mellett ezért sem történt előrelépés a helyzet megoldására, miközben a talajszennyezés elhárítására több mint másfél milliárd forintot elköltöttek. Tovább a cikkhez.

Kétnapos képzés az új OTSZ megismertetése érdekében
A beszédes „Kockázatok és mellékhatások” címmel harmadik alkalommal tartottak kétnapos továbbképzést Balatonföldváron a tűzvédelmi szakértők számára. A kiemelt érdeklődés mellett zajló képzésen az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásai mellett az ehhez szükséges új gondolkodásmód megismertetésére helyezték a hangsúlyt a szervezők. Tovább a cikkhez.

Idén is rengeteg látogatót vonzott a tűzoltó- és rendőrnap a Városligetben
A két rendvédelmi szerv ötödször rendezte meg közösen a védőszentjeik tiszteletére tartott ünnepséget és egész napos programot a budapesti Városligetben, amelynek során a jelenlévők alapos betekintést nyerhettek a rendőrök és a tűzoltók munkájába. Szombaton a Városligetbe látogatók a tűzoltók és rendőrök bemutatói mellett koncerteken és egyéb változatos programokon vehettek részt. Tovább a cikkhez.  

© 2006 Minden jog fenntartva