hírlevél 2015.06.25.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Munkavédelem a közfoglalkoztatásban
 2. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba
 3. Jelentés a munkavédelmi hatóság 2015. I. negyedévi tapasztalatairól
 4. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 5. Munkavédelmi hírek
  • A munkahelyek 80 százaléka bukott el munkavédelemből
  • A cégek harmada úgy tesz, mintha nem létezne munkahelyi stressz
  • A héten kezdődik a központi szúnyoggyérítés
  • Tüzes éjszaka a katasztrófavédelem múzeumában 
  • Központi tűzátjelzés-fogadás
  • Véget ért az országos munkavédelmi roadshow

Üdvözlettel:
Kling Péter

Munkavédelem a közfoglalkoztatásban

A közfoglalkoztatottak biztonságáért, testi épségéért, egészségüket nem veszélyeztető munkakörülményekért a munkáltató felelős, csakúgy, mint a többi, „hagyományos” munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállaló esetében. Erre szeretné felhívni a munkaadók figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projekt keretében. A teljes cikk itt tekinthető meg.

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba!

Szakmai klubunkba – amit munkavédelemmel foglalkozó kollégák alkotnak – csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) lehet csatlakozni. 
Még kb. 2 hétig fogadunk új tagokat, a tagsági viszony ezúttal július 1-jétől él majd. 
Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.
Ha szeretne klubtag lennijelentkezzen itt, szeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!

Jelentés a munkavédelmi hatóság 2015. I. negyedévi tapasztalatairól

A Munkafelügyeleti Főosztály az idei Ellenőrzési Irányelvek, Országos Hatósági Ellenőrzési Tervek, valamint a munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervek munkaterveiben meghatározottak alapján ellenőrizte a munkáltatókat. A Jelentés erről a linkről tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2015. július 1-jén Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. július 14-én Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. július 27-én Budakalászon: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

A munkahelyek 80 százaléka bukott el munkavédelemből
A vizsgált cégek több mint 80 százaléka bukott le valamilyen szabálytalansággal - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának friss jelentéséből, írja a Napi.hu. Tovább a cikkre.

A cégek harmada úgy tesz, mintha nem létezne munkahelyi stressz
A cégek harmadánál még mindig tabutéma a stressz, holott a munkavállalók több mint fele szerint a stressz jelenti a legnagyobb munkavédelmi kockázatot. Egy uniós felmérés szerint a megkérdezettek 27 százaléka tapasztalt depressziót vagy szorongást az elmúlt 12 hónapban. Tovább a cikkre.

A héten kezdődik a központi szúnyoggyérítés 
Idén június 23-án veszi kezdetét a központi szúnyoggyérítési program azokon a területeken, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A szúnyogok számát és az elvégzett munkát ellenőrző szakértők, valamint magát a gyérítést végző szakemberek is készen állnak a munkálatok megkezdésére. Tovább a cikkre.

Tüzes éjszaka a katasztrófavédelem múzeumában 
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár ötödik alkalommal kapcsolódott be a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatába. Már a késő délutáni óráktól programokkal várták azokat, akik érdeklődnek a katasztrófavédelem működése, illetve a tűzoltás és tűzvédelem magyarországi története iránt. Az éjszakai látogatás lehetőségével közel ezren éltek ezen a rendkívüli napon. Tovább a cikkre.

Központi tűzátjelzés-fogadás
Jövő héten: július elsején jár le a határidő! Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat eddig az időpontig ad haladékot arra, hogy a beépített tűzjelző berendezések jelzéseit felügyelő szolgáltatók a tűzátjelzést továbbítsák egy, a katasztrófavédelem által felügyelt központi helyre. Tovább a cikkhez.

Véget ért az országos munkavédelmi roadshow
A jogszerű foglalkoztatás, a biztonságos és egészséget megőrző munkahelyek fontosságára hívta fel a figyelmet a most zárult országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow. A munkavédelmi és munkaügyi szakterület eddigi legnagyobb magyarországi kampányának záróeseményéről itt olvashat bővebben.   

© 2006 Minden jog fenntartva