hírlevél 2015.07.30.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:       

 1. A munkavédelmi ellenőrzések száma csökken, a baleseteké nő
 2. Az új Országos Tűzvédelmi szabályzattal kapcsolatos kérdések és válaszok
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  • Évek óta fulladoznak a hőségben a munkások
  • Hiányos a joggyakorlat a foglalkozási megbetegedések esetében
  • Nincs klíma a céges kocsiban, napi 6 órát ülök benne
  • Tűzmegelőzés a lakókörnyezetben
  • Lezuhant és meghalt egy munkás a fővárosban
  • Targonca ütött agyon egy nőt Győrben

Üdvözlettel:
Kling Péter

A munkavédelmi ellenőrzések száma csökken, a baleseteké nő

Hét év alatt a felére esett vissza a munkavédelmi ellenőrzések száma, ugyanakkor a munkahelyi balesetek száma 2012 óta folyamatosan emelkedik Magyarországon - írta hétfői számában a Magyar Nemzet. Bővebben itt olvashat erről.

Az új Országos Tűzvédelmi szabályzattal kapcsolatos kérdések és válaszok

Letölthetők az új Országos Tűzvédelmi szabályzattal kapcsolatos gyakran ismételt kérdések és válaszok, melyek 2015. július 17-én frissültek. Innen tölthetők le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2015. augusztus 10-én Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. augusztus 31-én Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Évek óta fulladoznak a hőségben a munkások
Nem ez az első nyár, hogy a sopronkövesdi autóalkatrész-gyárban rosszul lettek a 35-40 fokban dolgozó munkások. Az Autoliv Kft. belátta, klimatizálni kell az üzemcsarnokait. Tovább a cikkhez.

Hiányos a joggyakorlat a foglalkozási megbetegedések esetében
Az elmúlt héten a Kúria több ítéletéről is tájékoztatót tett közzé, melyeket a szakma mindig nagy érdeklődéssel olvas. Ennek oka az, hogy a 2012. július 1. napjával hatályba lépő Munka törvénykönyve több tekintetben eltér a korábbi törvénytől, ugyanakkor hiányos a joggyakorlat, mely számos kérdésben a tisztánlátást is gátolja. Tovább a cikkhez.

Nincs klíma a céges kocsiban, napi 6 órát ülök benne
Én a céges kocsiban töltök napi 6 órát,mint területi képviselő. A kocsiban nincs klíma. Ez mennyire számít fizikai munkának? Tovább a cikkhez.

Tűzmegelőzés a lakókörnyezetben
A lakóépületekben fellobbanó tüzek száma az év eleje óta már meghaladta a háromezer-hatszázat, a tűz számos alkalommal a használati szabályok áthágása miatt keletkezik. A március eleje óta hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat a meglévő lakóépületek használatával – így például a menekülési útvonalakkal, a rácsos ajtók felszerelésével, a különböző tűzveszélyes anyagok tárolásával – kapcsolatban számos követelményt tartalmaz. Tovább a cikkhez.

Lezuhant és meghalt egy munkás a fővárosban
Lezuhant és meghalt egy férfi a főváros XI. kerületében egy építkezésen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek délután. Tovább a cikkhez.

Targonca ütött agyon egy nőt Győrben
A helyszínen meghalt az a 62 éves asszony, akire egy konténer és egy targonca is rázuhant egy győri üzemben. A nő nem is targoncázhatott volna. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva