hírlevél 2015.08.13.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:       

 1. Munkavédelmi szakmérnök képzés indul az Óbudai Egyetemen szeptemberben
 2. Jelentés a munkavédelmi hatóság 2015. évi I. féléves ellenőrzési tapasztalatairól
 3. Közlemény a III. fokú hőségriasztás elrendelésével kapcsolatban
 4. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 5. Munkavédelmi hírek
  • Nem vigyáznak a cégek a munkásokra, sok a bírság
  • Az eddigi leghosszabb hőségriadó: a következő napokban sem lesz enyhülés
  • A" Jó munkahely mindnyájunknak fontos" PR kampány
  • Tűzmegelőzés a szabadban
  • Harminc méter magas építési állványzat omlott össze a munkásokkal

Üdvözlettel:
Kling Péter

Munkavédelmi szakmérnök képzés indul az Óbudai Egyetemen szeptemberben

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Karán szeptember elejétől munkavédelmi szakmérnök/szakember képzés indul, amelyre 2015. augusztus 24-ig lehet jelentkezni. 
Az elméleti órák szombatonként 9.00-18.00 óra között vannak (a vizsgák szintén), a gyakorlatok és laborok esetenként péntek délután 14.25 órától vannak megtartva (szállásban tud segíteni az egyetem).

A tandíj 155.000 Ft/félév, a képzés 4 féléves.

A képzésről bővebben a http://munkavedelmitovabbkepzes.hu honlapon tájékozódhat.

További kérdésekre Nyerges Sándorné tud válaszolni a +36-70-553-2413 számon.

Jelentkezni ezen a jelentkezési lapon lehet egy csatolt diplomamásolattal.

Az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának jelentése a munkavédelmi hatóság 2015. évi I. féléves ellenőrzési tapasztalatairól
A munkavédelmi hatóság 2015. év I. félévi ellenőrző tevékenységét a 2015. évi Ellenőrzési Irányelvek, az Országos Hatósági Ellenőrzési Terv és a megyei munkavédelmi hatóságok munkaterveiben meghatározottak figyelembe vételével végezte.
A jelentés innen tölthető le.

Az NGM Munkafelügyeleti Főosztályának közleménye a III. fokú hőségriasztás elrendelésével kapcsolatban
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, tovább erősödik a felmelegedés. Az Országos Tisztifőorvos figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlásait a 2015 augusztus 5-én kiadott II. fokú hőségriasztást 2015. augusztus 7 (péntek) 00:00 órától kezdődően III. fokúra, "hőségriadó" szintre emelte és 2015. augusztus 11. (kedd) 24:00 óráig meghosszabbította. Az időjárás-előrejelzés alapján valószínű a hőségriasztás további meghosszabbítása.
A részletes közlemény innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2015. augusztus 31-én Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. szeptember 16-án Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. szeptember 28-án Budapesten (XI.ker): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Nem vigyáznak a cégek a munkásokra, sok a bírság
Munkavédelmi bírságok armadáját kellett kiszabnia a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, mert az építőiparban vagy a mezőgazdaságban sok előírást nem tartanak be. Tovább a cikkhez.

Az eddigi leghosszabb hőségriadó: a következő napokban sem lesz enyhülés
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja. Tovább a cikkhez.

A "Jó munkahely mindnyájunknak fontos" PR kampány
A Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosítószámú, „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című európai uniós kiemelt projektjének keretében megvalósuló PR kampány aktuális hírei elérhetők a a www.tamop248.hu weboldalán.
A projekthez kapcsolódó kommunikációs kampányban, amely televíziós és rádiós hirdetések, bannerek, okostelefonos alkalmazások, PR cikkek, országos roadshow-k, és a Facebook oldal segítségével zajlott, hosszú távon pozitív változást hoz majd hazánk munkavédelmi és munkaügyi területein.

Tűzmegelőzés a szabadban
A nyári, csapadékszegény időszakok során óhatatlanul megemelkedik a szabad területi tüzek száma. Csak júliusban országszerte ezerháromszázhatvan szabadtéri tűz keletkezett, az érintett terület nagysága meghaladja a háromezer-kétszáz hektárt, az év eleje óta pedig több mint tizenegyezer hektáron csaptak már fel a lángok. Tovább a cikkhez.

Harminc méter magas építési állványzat omlott össze a munkásokkal
Huszonkét embert mentettek ki egy leomlott építési állványzat alól az oroszországi Hanti-Manszi autonóm területen, egy ember életét vesztette a balesetben. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva