hírlevél 2015.10.01.

Untitled Document

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:       
 1. Frissült az új (márciusi) Tűzvédelmi CD-nk
 2. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  • Feketemunka: milliárdokra büntette a munkáltatókat az adóhatóság
  • A munkavállalók közel háromnegyede a munkahelye bizonytalansága miatt stresszel
  • Így érdemes stressz-szintet mérni
  • Ha időnként nem kapcsoljuk ki az agyunkat, megzavarodunk
  • Kritikusinfrastruktúra-védelem az egészségügyben

Üdvözlettel:
Kling Péter

Frissítettük az új (márciusban megjelent) Tűzvédelmi cd-nket

A márciusban megújult Gyakorlati megoldások a tűzvédelmi dokumentálásban című cd-nkhez frissítés készült: 
kiegészült 10 új tűzvédelmi szabályzat mintával és pár egyéb hasznos, jól használható dokumentum is került rá (kiürítés számítások, piktogramok, tv-i füv lap, gépszemle bejelentés, stb). 

Akik megvették tőlünk ezt a cd-t, azoknak a jmúlt héten elküldjük ezeket (ingyenesen) email-ben. 
Ha Ön megvette, de nem érkezett meg a frissítés, kérem, jelezze, utánanézünk, hogy miért nem küldtük. 

Akik még nem vették meg ezt a cd-t, nekik most kiváló alkalom, hogy megtegyék!
Tűzvédelmi cd-nk az 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletnek megfelelően újult meg, idén tavasszal.

Ez egy tűzvédelmi iratminta és szabályzat gyűjtemény, ami a tűzvédelmi dokumentáláshoz nyújt hathatós segítséget olyan bevált minták közreadásával, amelyek azonnal adaptálhatóak egy-egy területre. A cd használata jelentősen megkönnyíti a tűzvédelmi szabályzat és tűzriadó terv készítését. Megtalálhatók a lemezen tűzvédelmi oktatásra kidolgozott tematikák, PowerPoint bemutatók és írásos anyagok, pdf-formátumú kinyomtatható tűzvédelmi táblák és piktogramok, valamint rengeteg iratminta. 

cd (régi, eddigi) tartalmát erre a linkre kattintva lehet megnézni.
most készült frissítések, amik ezentúl rákerülnek a cd-re, erre linkre kattintva megtekinthetők.
Megrendelni webáruházunkban lehet, ezen a linken, ára 32.000 Ft+áfa.

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba

Szakmai klubunkba – amit munkavédelemmel foglalkozó kollégák alkotnak – csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) lehet csatlakozni. 

Még max. a jövő héten fogadunk új tagokat, akiket most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.

Most különösen érdemes csatlakozni, mert ebben a negyedévben kerül megrendezésre a szokásos éves Munkavédelmi Konferenciánk, amin a részvétel a klubtagoknak ingyenes.

Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.

Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2015. október 07-én Budapesten (XI.ker.): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. október 15-én, 16-án Budakalászon 7. kategória (tűzoltó készülék karbantartó) új és megújító is
 • 2015. október  16-án Budakalászon 5. kategória (tűzoltó-vízforrás felülvizsgáló) új és megújító is
 • 2015. október  16-án Budakalászon 9. (Beépített tűzoltóberendezés) kategória
 • 2015. október  16-án Budakalászon 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. október 17-én, szombaton Budapesten (XIX.ker.): 1, 2, 3. kategória
 • 2015. október 22-én Budapesten (XI.ker.): 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Feketemunka: milliárdokra büntette a munkáltatókat az adóhatóság
A feketemunka a sok alkalmazottal működő gazdálkodóknál fordul elő a leggyakrabban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalatai szerint. 2011 óta a revizorok és a pénzügyőrök mintegy 4 milliárd forint bírságot szabtak ki szabálytalan foglalkoztatás miatt - adja hírül a Napi Gazdaság. Tovább a cikkhez.

A munkavállalók közel háromnegyede a munkahelye bizonytalansága miatt stresszel
A dolgozók fele úgy érzi nem kezelik megfelelően a stresszt a munkahelyén. 72 százalék azért feszült, mert félti az állását, a dolgozók 66 százalékával szemben túlzott elvárásokat támaszt a munkahely, 59 százalékuk pedig megalázásnak, zaklatásnak van kitéve, derül ki az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség adatai alapján. Tovább a cikkhez.

Így érdemes stressz-szintet mérni
Miként lehet hatékonyabban kezelni az egyre intenzívebben jelentkező stressz-tüneteket egyéni és szervezeti szinten? – erre keresték a választ szeptember 10-én a Stressz-M konferencián. A rendezvény egyik kiemelt témája az a Stressz-M program keretében zajló országos kutatás volt, mely egy új online felmérő rendszer segítségével kíván körképet adni a magyar vállatok stressz-szintjéről. Tovább a cikkhez.

Ha időnként nem kapcsoljuk ki az agyunkat, megzavarodunk
A modern technológiával megáldott munka világában különösen nehéz koncentrálni, mert számtalan tényező (folyamatosan érkező e-mailek, sms-esek) vonhatja el a figyelmünket a feladatunkról, már ha hagyjuk. Ezen túl elvárás a „multitasking üzemmód”, általános jelenség a túlterheltség, a stressz és az abból eredő alváshiány. Ezek miatt szintén nehezebb összpontosítani feladatunkra. És ez nem csak az egészséget, hanem a munkavégzés biztonságát is veszélyezteti, mert növeli a hibázás lehetőségét, így akár a munkabalesetek számát is. Tovább a cikkhez.

A közlekedésben dolgozók utazása itthon is munkaidőnek számíthat
2015. szeptember 10. napján a Luxemburgi Bíróság (EU) egy munkajogi tárgyú előzetes kérdésben döntött, amire ritkán kerül sor. A spanyol National High Court of Spain bíróság azzal az előzetes kérdéssel kereste ugyanis meg az Európai Unió Bíróságát, hogy állandó vagy szokásos munkavégzési hely hiányában munkaidőnek minősül-e az utazási idő a munkaidő szervezés egyes szempontjairól szóló 2003/88/EK irányelv alapján. A döntés kihatással lehet a magyar munkavállalókra is. Tovább a cikkhez.

Kritikusinfrastruktúra-védelem az egészségügyben
Szeptember 16-án lépett hatályba az egészségügyi létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről szóló kormányrendelet. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva