hírlevél 2015.12.03.

Untitled Document

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Törvénymódosítási javaslat a kéményseprésről
 2. Munkaügyi programok ajándékba
 3. Munkavédelmi asszisztens kollégát keresünk
 4. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 5. Munkavédelmi hírek
  • Állami konkurenciát kapnak a kéményseprők
  • Sok a munka, sok a munkanélküli - ki érti?
  • Minden ötödik magyar dolgozót diszkriminálják kora miatt
  • Mindenkinek igaza lehet! - közvetítéses konfliktuskezelés a munkahelyen
  • Karácsonyfatűz - látványos szimulációval a biztonságért

Üdvözlettel:
Kling Péter

Törvénymódosítási javaslat a kéményseprésről

Pintér Sándor törvényt módosítana kéményseprésről, írja az MTI. Ennek lényege, hogy az önkormányzatok a törvény hatályba lépésétől számított huszonegy napon belül dönthetnek, hogy a hatályos közszolgáltatási szerződésük alapján, annak lejártáig biztosítják a szolgáltatást, vagy 2016. július 1-től felmondják azt, a tevékenységet pedig egy kormány által kijelölt szolgáltató látja el.
Az önkormányzatok az életben lévő kéményseprési szerződésüket nem hosszabbíthatják meg és nem köthetnek helyette újat. A kéményseprési díjakat a településüzemeltetésért, kéményseprő-ipari tevékenységért felelős miniszter rendeletben állapítja majd meg.
Forrás: Index.hu

2016-os munkaügyi programok: ajándék

Az OL Munkaidő Kft. készített és rendelkezésünkre bocsát néhány ingyenesen használható - igen kiváló - programot/dokumentumot/táblázatot, amiket többek között munkaidő nyilvántartáshoz. TB számfejtéshez és szabadság tervezéshez lehet használni, megkönnyítik a szabadságok nyilvántartását, munkaügyi naptár is van köztük, stb. Erre a linkre kattintva meg tudja nézni, mik ezek, ugyaninnen le is tudja tölteni, amelyik tetszik vagy a honlapjukon regisztrálni tud abba a rendszerbe, amit használni szeretne.

Karrier nálunk

Szeretnél beletanulni a munkavédelem gyakorlati részébe, tapasztalt kollégák segítségével?
Munkavédelmi asszisztens kollégát keresünk saját cégünk/csapatunk erősítésére, a Kling Munkavédelmi Kft-be, teljes munkaidős, bejelentett állásba. 

Várjuk jelentkezésed, ha

 •  munkavédelmi végzettséggel rendelkezel (plusz tűzvédelmi előny)
 • 25 év alatti vagy (ezt egy pályázat előírásai miatt vagyunk kénytelenek meghatározni, most csak ilyen fiatal kollégát tudunk felvenni)

Jogosítvány most még nem feltétel, de mire önállóan jársz majd a cégekhez, kelleni fog.
A munkavégzés Budapesten és környékén történik, a munkaidő nagy részében otthonról is dolgozhatsz.
Ha nem vagy még végzett munkavédelmis, de már elkezdted az ilyen irányú tanulmányaidat, akkor is jelentkezhetsz, így könnyebb is lesz a tanulás, ha élőben is látod.

Jelentkezést szakmai önéletrajzzal a  pkling@munkavedelem.biz email címre várjuk.
Bővebben a www.nefeledd.info/karrier.php oldalon.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2015. december 09 -én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2015. december 18 -án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Állami konkurenciát kapnak a kéményseprők
Nem államosítják a kéményseprést, de a magánvállalkozások állami konkurenciát kapnak jövő júliustól. Akkortól dönthetnek úgy az önkormányzatok, hogy a közszolgáltatást a katasztrófavédelemre bízzák. Tovább a cikkhez.

Sok a munka, sok a munkanélküli - ki érti?
Csökken a munkanélküliek száma Magyarországon: a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint július és szeptember között 293 ezer munkanélküli volt hazánkban, ami 39 ezer fővel kevesebb az egy évvel korábbinál. A szám azonban még így is magas, és ennek tudatában meghökkentő megállapítást kell tennünk: munkaerőhiány van Magyarországon. Hiába a sok munkanélküli, a cégek nem találnak munkaerőt. A jelenség mögé néztünk. Tovább a cikkhez.

Minden ötödik magyar dolgozót diszkriminálják kora miatt
A magyar munkavállalók - más nemzetekhez hasonlóan - nagyra értékelik a sokszínűséget munkahelyükön a Randstad Workmonitor legfrissebb felmérése szerint. Nemcsak a hozzáállás, a gyakorlat is pozitív hazánkban: a magyar dolgozókat a globális átlaghoz képest kevesebb diszkrimináció éri, így például kor és nem szerinti megkülönböztetés is ritkábban fordul elő. Tovább a cikkhez.

Mindenkinek igaza lehet! - közvetítéses konfliktuskezelés a munkahelyen
A munkahely könnyen válik a konfliktusok melegágyává. A kellemetlen érzésekkel, nemkívánatos hangnemmel vagy épp a fagyos hangulattal terhelt környezetben jellemzően nem működünk jól. A szervezeti szinten megvalósuló konfliktusmenedzsment tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkatársak hozzák a tőlük elvárt teljesítményt. Nem véletlenül válik munkahelyi környezetben is egyre elterjedtebbé a közvetítés mint a konfliktuskezelés békés, hosszú távú megoldást jelentő módszere. Tovább a cikkhez.

Karácsonyfatűz - látványos szimulációval a biztonságért
Már hagyomány hogy a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság több helyszínen látványos szimulációval hívja fel az emberek figyelmét az ünnepi készülődés, az adventi, karácsonyi időszak veszélyeire. Idén december első napján Békéscsabán tekinthették meg az érdeklődők a karácsonyfatűz terjedését bemutató eseménysort. Holnap a gyulaiak, csütörtökön pedig az orosháziak szeme láttára ég ki egy „szoba”. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva