hírlevél 2016.01.28.

Untitled Document

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. CD kiadványok frissítése: új 100% minta cd
 2. Útmutató a biztonsági adatlapok elkészítéséhez
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Budakalászon és Tatabányán
 4. Munkavédelmi hírek
  • SEVESO-III és DISASTER, létfontosságú rendszerek, vízvédelem és hatósági munka – feszített volt az iparbiztonsági szakterület 2015-ös éve
  • Tegnap bemutatkozott a munkaerőpiacért felelős államtitkár
  • Kötelező-e felvenni az éjszaka csörgő, céges telefont?
  • Így tárolja a virágait a folyosón, hogy ne kapjon büntetést

Üdvözlettel:
Kling Péter

CD kiadványok frissítése!

ÚJ: 100% minta 2015 CD munka- és tűzvédelmi vállalkozóknak

A már kiadásra került korábbi cd-k folyamatosan fejlődnek és a fejlesztések kapcsán annyi új anyag gyűlik össze mindig, hogy kb. évente egyszer ki szoktuk adni a „csak a változásokat/újdonságokat”külön ezen a 100% minta cd nevű lemezen, hogy mindenki frissíthesse vele azokat a cd-ket, amiket régebben megvett, illetve azokhoz az anyagokhoz hozzátehesse ezeket az újakat.

Majdnem minden egyes terület kiadott cd-lemezeinél voltak/vannak újdonságok, de nem annyi, amennyiért indokolt lenne minden cd-t újra megvenni (és ez bizonyos mértékig kitolás is lenne a régi vásárlókkal), ezért találtuk ki ezt a kiadványt. 
A továbbiakban az eredeti cd-kbe (ahova tartoznak) a változásokat beépítjük, tehát azok a cd-k, amiket mostantól vesz, tartalmazzák már ezeket a frissítéseket/újdonságokat is, azokat nem kell frissíteni.

Ezen a mostani 100% minta lemezen a 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben készült új tartalmak/frissítések vannak.
Része az anyagnak az új 2014-es munkabaleseti jegyzőkönyv szerkeszthető (és intelligens, súgókkal és legördülő űrlapmezőkkel) elkészített változata is, amely egy prezentáció keretében mutatja be a kitöltés minden fázisát. A jegyzőkönyvhöz kapcsolódó kódolások és egyéb hasznos iratminták is megtalálhatók és megnyithatók a prezentáció vetítése alatt.

A cd ára 24.000 Ft+áfa, tartalomjegyzékét ezen a linken tekintheti meg, megrendelni pedig a webáruházunkban tudja ezen a linken.
Az összes tűz- és munkavédelmi kiadványunkat ezen a weboldalon találja.

Az alábbi cd-k frissültek most januárban:
(amelyik nincs meg, azt érdemes megnézni, hogy mit tud, amelyikek pedig már megvannak Önnek, azokat érdemes frissíteni a most kiadott 100% cd-n lévő dokumentumokkal)

 1. Munkavédelmi oktatás prezentációk CD
  Részletek a kiadványról ezen a linken.
 1. Tűzvédelmi oktatás prezentációk CD
  Részletek a kiadványról ezen a linken.
 1. Instant munkavédelem - kockázatminták cégtípusokra CD
  Részletek itt, a cd új tartalma pedig ezen a linken tekinthető meg.
 1. Kockázatelemzés és iratminták CD
  Részletek itt, a cd új tartalma pedig ezen a linken tekinthető meg.
 1. Biztonsági és információs jelek, szimbólumok, piktogramok CD
  Részletek a kiadványról és ingyenesen letölthető minták ezen a linken.
 1. Oktatási tematikák, tesztek CD
  Részletek itt, a cd új tartalma pedig ezen a linken tekinthető meg.
 1. Biológiai kockázatbecslés CD
  Részletek a kiadványról és ingyenesen letölthető minták itt, a cd új tartalma pedig ezen a linken tekinthető meg.
 1. Gépvizsgálati jegyzőkönyvminták CD
  Részletek itt, a cd új tartalma pedig ezen a linken tekinthető meg.

Tavaly (2015-ben) még ez a 2 kiadványunk frissült (erről korábbi hírleveleinkben beszámoltunk, csak a teljesség kedvéért írjuk meg újra):

 1. 2015. márciusban a „Gyakorlati megoldások a tűzvédelmi dokumentálásban” című cd-nket frissítettük, a rajta található dokumentum-mintákat átdolgoztuk az 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletnek megfelelően. Erről részletek itt, cd tartalma pedig itt.
 1. 2015. októberben frissült a „Kémiai biztonság, Vegyi kockázatok becslése” című cd-nk, amin az elkészült új minták már figyelembe veszik a CLP rendelet előírásait. Erről részletek itt, cd tartalma pedig itt.

Az összes tűz- és munkavédelmi kiadványainkat ezen a weboldalon találja.

Útmutató a biztonsági adatlapok elkészítéséhez

A dokumentum célja a felhasználók támogatása a REACH-rendelet szerinti kötelezettségeik teljesítésében. Felhívjuk azonban a felhasználók figyelmét arra, hogy a REACH-rendelet szövege jelenti az egyetlen hiteles jogforrást, és az e dokumentumban foglalt információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A tájékoztató innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Budakalászon és Tatabányán

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2016. február 2-án Budakalászon: 7. kategória (tűzoltó készülék karbantartó) új és megújító is
 • 2016. február 3-án Budakalászon: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. február 3-án 5. kategória (tűzoltó-vízforrás felülvizsgáló) új és megújító is
 • 2016. február 4-én Tatabányán: 1, 2, 3 kategória
 • 2016. február 10-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. február 22-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

SEVESO-III és DISASTER, létfontosságú rendszerek, vízvédelem és hatósági munka – feszített volt az iparbiztonsági szakterület 2015-ös éve
Az iparbiztonsági szakterület az elmúlt évben is kontroll alatt tartotta a veszélyes üzemeket, az év során több tízezer járművet ellenőriztek a szakemberek, tovább folytatódott a létfontosságú rendszerekkel kapcsolatos munka, az integrált hatósági tevékenység során meghaladta a nyolcvanegy ezret az ügyek száma, körülbelül ugyanennyi hatósági ellenőrzésre is sort kerítettek a katasztrófavédelem illetékesei. Tovább a cikkhez.

Tegnap bemutatkozott a munkaerőpiacért felelős államtitkár
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) az ENSZ tripartit alapon működő szervezete, mely 1919-ben alakult. A tripartit alapú felépítésének megfelelően működésében a munkavállalói, a munkáltatói oldal, valamint a kormányok is szerepet játszanak. Magyarországon működik ezen felül egy ún. Nemzeti ILO Tanács (NILO) is, amely szintén tripartit felépítésű szervezet. Tovább a cikkhez.

Kötelező-e felvenni az éjszaka csörgő, céges telefont?
Semmilyen szankció nem érheti a munkavállalót, ha - akár a munkáltató által biztosított - telefonon munkaidőn kívül nem érhető el - írja Dr. Kártyás Gábor munkajogász a Munkajog.hu-n megjelenő szakmai cikkében. Tovább a cikkhez.

Így tárolja a virágait a folyosón, hogy ne kapjon büntetést
Január 1-jével új tűzvédelmi szabályokat vezettek be, amelyek kihatnak a társasházakra is. Az új szabályokat legkésőbb március 31-ig kell teljesíteni. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva