hírlevél 2016.02.25.

Untitled Document

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam: fél napos képzés
 2. Lakóházi tűzvédelmi házirend minta-dokumentum
 3. Ügyintéző hölgyet keresünk csapatunkba
 4. Munkavédelmi cd-k frissítése
 5. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 6. Munkavédelmi hírek
  • "Nagyüzemi" munkaszerződések - mi az, amire érdemes figyelni?
  • Kinek hány nap szabadság jár idén?
  • Vajon jó Magyarországon dolgozni?
  • Idén újabb feladatokat ad a SEVESO III. Irányelv

Üdvözlettel:
Kling Péter

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam - fél napos képzés

Ha Ön cégvezető és vannak munkavállalói, biztosan tudja, hogy műszakonként legalább 1 fő elsősegélynyújtó kiképzése kötelező, ezt egy munkavédelmi ellenőrzés során jó eséllyel számon is kérik Öntől. Mi rendszeresen tartunk elsősegélynyújtó tanfolyamokat, küldje el kollégáit, hogy ez is rendben legyen.

Következő tanfolyami nap: 2016. március 18-a, 9-14 óráig. 
Helyszín: 1119 Budapest, Tétényi út 100/c.  

A tanfolyamról bővebb információ és jelentkezési lap ezen a weboldalunkon található, illetve bármilyen kérdése van a tanfolyammal kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk a 30/8943-298-as telefonszámon és az info@munkavedelem.biz email címen tud Önnek segíteni. 

Lakóházi tűzvédelmi házirend

A 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a tűzvédelmi szabályzat készítéséről tartalmazza többek között a következőket:
4/A. §[15] (1) A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakó- és üdülőegységet magában foglaló épületben, épületrészben a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke, ezek hiányában az épület, épületrész tulajdonosa köteles
a) írásban kidolgozni az épületre, épületrészre vonatkozóan a tűzjelzés tartalmi követelményeit, az alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység szabályait, a tárolásra vonatkozó előírásokat, a nyílt láng használatára és a dohányzásra vonatkozó korlátozásokat, a tüzelő- és fűtőberendezések, továbbá az elektromos berendezések használatának előírásait, a tűzoltási felvonulási területre vonatkozó szabályokat, a lakók, illetve az ott-tartózkodók riasztásának és menekülésének lehetséges módozatait, a tűzvédelmet biztosító eszközök, berendezések használatára vonatkozó előírásokat, valamint
b) gondoskodni ezek megismertetéséről, megtartásáról és megtartatásáról.
6. §[16] A 4/A. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott kötelezettséget legkésőbb 2016. március 31-ig kell teljesíteni.

Somogyi Gábor kollégánk készített egy "Lakóházi tűzvédelmi házirend" című mintadokumentumot (pontosabban kettőt), amit 8.000 Ft+áfa áron Ön is meg tud venni, ha nem szeretne bajlódni az elkészítésével. Bővebben a dokumentumról (jogszabályi hivatkozással, lényeges részek kiemelésével) a webáruházunkban olvashat és megrendelni is itt tudja (letölthető dokumentum formában) ezen a linken. Nagyon jó segítség és kis átalakítással több helyre, közös képviselőknek, társasházkezelőknek, stb. el lehet adni.

 

Ügyintéző hölgyet keresünk saját csapatunkba

 

A "Nők 40+" munkaerőpiaci program keretében szeretnénk felvenni egy ügyintéző/asszisztens hölgyet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

·        legalább 1 hónapja regisztrált álláskereső

·        betöltött 55. életév, ha legalább 37 év jogosultsági idővel rendelkezik vagy

·        a 60. életévét betöltötte - jogosultsági idejére való tekintet nélkül (de még nem nyugdíjas)

 

(Ezek a program feltételei, nem mi találtuk ki.) Aki ezeknek a feltételeknek nem felel meg maradéktalanul, kérem, ne jelentkezzen, mert nem tudjuk ebben a programban foglalkoztatni.

Ha Önre ezek nem vonatkoznak a fentiek, de ismer olyat, akire igen, kérem, küldje el neki a hirdetésünket, hogy minél hamarabb megtaláljuk egymást. 

 

Egyéb feltételek:

·        irodai munkában szerzett gyakorlat

·        magabiztos számítógép-használat (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, internet, email stb)

·        magabiztos kommunikáció

·        érettségi előny

·        jogosítvány előny


A feladatok:

·        saját ingatlanjainkkal kapcsolatos ügyek intézése

o   kapcsolattartás a bérlőkkel, hatóságokkal, közműszolgáltatókkal, közös képviselőkkel

o   hirdetések kezelése

o   különböző nyilvántartások vezetése

·        adatgyűjtés, adatfeldolgozás számítógépen

·        szokványos irodai feladatok, ügyintézés, stb.

 

Munkabér: bruttó 146.400 Ft/hó (8 órás munkavégzés)
Munkavégzés helye: Budapest (több helyszín), de a feladatok egy része otthonról is végezhető. 
Kezdés: áprilistól.

Jelentkezéshez, kérem, küldjön önéletrajzot - elérhetőségekkel - a pkling@munkavedelem.biz email címre.

100% minta 2015 cd munka- és tűzvédelmi vállalkozóknak (régebbi cd kiadványok frissítéséhez)

A már kiadásra került korábbi cd-k folyamatosan fejlődnek és a fejlesztések kapcsán annyi új anyag gyűlik össze mindig, hogy kb. évente egyszer ki szoktuk adni a „csak a változásokat/újdonságokat”külön ezen a 100% minta cd nevű lemezen, hogy mindenki frissíthesse vele azokat a cd-ket, amiket régebben megvett, illetve azokhoz az anyagokhoz hozzátehesse ezeket az újakat.

Majdnem minden egyes terület kiadott cd-lemezeinél voltak/vannak újdonságok, de nem annyi, amennyiért indokolt lenne minden cd-t újra megvenni (és ez bizonyos mértékig kitolás is lenne a régi vásárlókkal), ezért találtuk ki ezt a kiadványt. A továbbiakban az eredeti cd-kbe (ahova tartoznak) a változásokat beépítjük, tehát azok a cd-k, amiket mostantól vesz, tartalmazzák már ezeket a frissítéseket/újdonságokat is, azokat nem kell frissíteni.

Ezen a mostani 100% minta lemezen a 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben készült új tartalmak/frissítések vannak.
Része az anyagnak az új 2014-es munkabaleseti jegyzőkönyv szerkeszthető (és intelligens, súgókkal és legördülő űrlapmezőkkel) elkészített változata is, amely egy prezentáció keretében mutatja be a kitöltés minden fázisát. A jegyzőkönyvhöz kapcsolódó kódolások és egyéb hasznos iratminták is megtalálhatók és megnyithatók a prezentáció vetítése alatt.

A cd ára 24.000 Ft+áfa, tartalomjegyzékét ezen a linken tekintheti meg, megrendelni pedig a webáruházunkban tudja ezen a linken.
Az összes tűz- és munkavédelmi kiadványainkat pedig ezen a weboldalon találja.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2016. március 08-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. március 08-án Budapesten: 6. kategória Pirotechnika
 • 2016. március 17-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. március 29-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

"Nagyüzemi" munkaszerződések - mi az, amire érdemes figyelni?
A multinacionális cégek munkaszerződéseivel kapcsolatos legfontosabb probléma, hogy „nagyüzemben” készülnek, így igen kis tér nyílik az adott munkavállalóra, az adott munkaviszonyra vonatkozó speciális rendelkezések megalkotására. Tovább a cikkhez.

Kinek hány nap szabadság jár idén?
Húsz nap fizetett szabadság az alap, ehhez jönnek a kor és a gyerekek után járó plusznapok. Ha azonban az ember történetesen rendőr, tűzszerész, repülőgépvezető, tanár, logopédus, vagy épp köztisztviselő, másként alakulnak ezek a számok.Tovább a cikkhez.

Vajon jó Magyarországon dolgozni?
A munkaerőpiac minőségét a dolgozók szempontjából több mindennel lehet mérni, de a három legfontosabb tényező a munkahely biztonsága, a bér és a munkakörnyezet minősége. Az OECD eredményei alapján Magyarország egyikben sem áll túl fényesen a szervezet többi országával összehasonlítva - tudatja az Index. Tovább a cikkhez.

Idén újabb feladatokat ad a SEVESO III. Irányelv
Miután tavaly nyáron átültették a hazai joggyakorlatba a SEVESO III európai uniós irányelvet, az új szabályozás idén további feladatokat ró mind a veszélyes üzemek üzemeltetőire, mind a katasztrófavédelem ezen ipari létesítményeket vizsgáló hatósági szakembereire. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva