hírlevél 2016.06.30.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba
 2. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Tatabányán
 3. Munkavédelmi hírek
  • Ha nem elég a mosoly a vita elsimításához, bevetik a stresszkezelési módszereket a buszosok
  • Nem taxizunk munkába
  • Havi 300 ezret is lehet keresni diákmunkával
  • Újabb lépés a tűzoltói beavatkozások biztonságának növelésében
  • Nem volt munkairányító: homok temette be a munkást

Üdvözlettel:
Kling Péter

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba

Szakmai – munka-tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje, ezért nyitjuk a kaput és még kb. 1 hétig fogadunk új tagokat, a tagsági viszony ezúttal július 1-jétől él majd. 

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét. 
Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Tatabányán

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2016. július 11-én Tatabányán: 1,2,3. kategória
 • 2016. július 12-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. július 21-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Ha nem elég a mosoly a vita elsimításához, bevetik a stresszkezelési módszereket a buszosok
Hogyan viselkedjen a forgalmi munkatárs, ha kiabálni kezd vele egy érdeklődő? Mit tegyen az autóbusz-vezető, ha az egyik utas rosszul lesz? A Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél stresszkezelési és elsősegély-nyújtási tanfolyamot szerveztek. Tovább a cikkhez.

Nem taxizunk munkába
Kevés esetben támogatják a munkahelyek, hogy a dolgozók taxit vagy Ubert használjanak a feladataik ellátásához, ezért elenyésző a munkához köthető személyfuvarozási szolgáltatások használata is - derül ki egy felmérésből. Tovább a cikkhez.

Havi 300 ezret is lehet keresni diákmunkával
Egy új szabálynak köszönhetően a diákmunkákat szervező szövetkezeteken keresztül is lehet gyakornoki állásokat találni, amikért így természetesen fizetés jár – válaszolta a HR Portálnak nyilatkozva Blaski Judit, a HVG HR Center igazgatója. A közvetítés miatt mindkét fél jól járhat, mert a pozíciót meghirdető cégnek nem kell külön erőforrást fordítani a gyakornokok keresésére, a diák meg biztosan meg lesz fizetve. Tovább a cikkhez.

Újabb lépés a tűzoltói beavatkozások biztonságának növelésében
A jövőben egy speciális, eddig csak szervizekben használt adatbázis szoftver segíti a katasztrófavédelem munkáját: a program ismeri gyakorlatilag az összes autó, tehergépkocsi műszaki paramétereit, használatával pillanatokon belül megtudható, hol és hány akkumulátor található az adott járműben, illetve tartalmazza a légzsákvezérlő-egységek beazonosításához szükséges adatokat. Tovább a cikkhez.

Nem volt munkairányító: homok temette be a munkást
Halálos baleset történt még tavaly decemberben Bagamér külterületén. Több szabályt megszegett helyi önkormányzat munkavezetője, bíróság elé kerülhet. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva