hírlevél 2016.07.28.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Szabadságon? Csak papíron, valamint ennek veszélyei
 2. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 3. Munkavédelmi hírek
  • Sikerült balesetveszélyes játszóteret építeni 40 millióból a Budai Vár tövében
  • Augusztusban ismét vízvédelmi ellenőrzések lesznek az állattartó telepeken
  • Nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése
  • Augusztustól változások az adószabályokban
  • Megelégelték a rendszeres támadást a BKV-sofőrök, védelmet kérnek
  • 25 éve fuvarozott a vonat elé hajtó sofőr

Üdvözlettel:
Kling Péter

Szabadságon? Csak papíron
Összeadják az ebédszünetet és szabadságot írnak ki rá? A tehergépkocsi-vezető nem vesz ki szabadságot, mert a jövedelme a harmadára csökken, így viszont előbb-utóbb balesetveszélyes lesz, ha pihenés, feltöltődés nélkül vezet? Vagy épp kiléptetik a dolgozót, és inkább kifizetik, mint kiadják a szabadságot? A munkaidő nyilvántartásának szabálytalanságai tavaly csaknem 20 ezer embert érintettek, a Nemzetgazdasági Minisztérium ellenőrzései szerint. A szabadság kiadásával kapcsolatos jogsértések a leggyakoribbak.
Tovább a HRportál cikkéhez.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2016. augusztus 2-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. augusztus 11-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. augusztus 23-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Sikerült balesetveszélyes játszóteret építeni 40 millióból a Budai Vár tövében
A szakértői vélemény szerint 32 ponton balesetveszélyes a Mátyás király vára nevű pavilon a tavaly szeptemberben átadott Mátyás Király Játszóparkban. Az első kerületi játszótéren a talajt borító mulccsal is gondok vannak: apró tüskék szúródhatnak belőle a gyerekek bőrébe. A park most zárva van, hivatalosan nem tudni, miért. Tovább a cikkhez.

Augusztusban ismét vízvédelmi ellenőrzések lesznek az állattartó telepeken
A nitrogén az élőlények számára létfontosságú tápanyag, azonban a talajban, valamint a felszíni és felszín alatti vízben történő feldúsulása vízminőségromlást és egészségkárosodást okozhat. Ennek megakadályozása érdekében szigorították a mezőgazdasági tevékenységekre vonatkozó előírásokat, Magyarország területének több mint kétharmadát nitrátérzékeny területnek minősítették, amelyek védelme különös jelentőséggel bír.
Tovább a Katasztrófavédelem honlapjára.

Nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése
Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn a taxis szervezetekkel folytatott tárgyalást követő sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább a cikkhez.

Augusztustól változások az adószabályokban
Augusztus 1-jétől több változás is hatályba lép az adótörvények júniusban elfogadott módosításai alapján. Többek közt mást jelent majd a kiküldetés. Tovább a cikkhez.

Megelégelték a rendszeres támadást a BKV-sofőrök, védelmet kérnek
Megelégelték a rendszeres konfliktust és különféle bántalmazást a BKV-sofőrök, ezért védelmet kérnek, legalább azokon a járatokon, amelyeken nyitott ülésen kell vezetniük – közölte a a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Emlékeztettek rá, a BKV járműveinek többségén nemcsak megfelelően biztonságos vezetőfülke, de a buszok többségén jól működő kamerarendszer sincs, amely rögzítené a konfliktusokat, a járművezetők elleni támadást.
Amennyiben a BKK nem mutat hajlandóságot erre, az EKSZ a munkavédelmi hatósághoz fordul. Tovább a cikkhez.

25 éve fuvarozott a vonat elé hajtó sofőr
25 éve dolgozott fuvarozóként az a sofőr, aki hétfőn egy vonat élé hajtott Barcson, majd bennégett a vezetőfülkében. Egy telephelyről indult áruért, amikor a piros lámpák ellenére a sínre hajtott. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva