hírlevél 2016.09.22.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba
 2. Az Országos Emelőgépes Egyesület szakmai továbbképzése
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Tatabányán
 4. Munkavédelmi hírek
  • Munkavédelmi képviselő vagy borsos bírság? - megfontolandó
  • Ingyenes jogsegély a munkavállalóknak
  • Gyakran inzultálják a NAV dolgozóit
  • Mit kell elszenvedniük a dolgozóknak az általánosan utált munkakörökben?
  • Lezuhant egy nő a Richter Gedeon budapesti gyárában
  • Nem csodálkoznánk, ha belehalnának a saját hülyeségükbe

Üdvözlettel:
Kling Péter

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje, ezért nyitjuk is a „kaput” és mostantól kb. 2 hétig fogadunk új tagokat; a tagsági viszony ezúttal október 1-jétől él majd. 

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét. 

Most különösen érdemes belépni a klubba, mert a most következő negyedévben - november elején - kerül megrendezésre a szokásos éves Munkavédelmi Konferenciánk, amin a részvétel a klubtagoknak ingyenes. Az előadókat és témákat már elkezdtük szervezni, idén olyan aktuális témakörök lesznek, mint a munkavédelmi képviselő választás, a legújabb csúszásgátló padozatok és lesz egy szabadtéri rendezvényes előadás is.

Ha esetleg van olyan téma, amiről Ön szívesen hallana és érdekes lehet a többi kollégának is, szívesen veszem a javaslatait, írjon nekünk, biztos, hogy találok hozzá szakértőt (vagy akár Ön is előadhat a rendezvényen). Kérem, jelezze, ha van téma-ötlete, mi minden javaslatnak örülünk.

Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!

Az Országos Emelőgépes Egyesület szakmai továbbképzése

Az Országos Emelőgépes Egyesület (OEME) 2007-től éves rendszerességgel, tavasszal és ősszel szakmai továbbképzést tart. E továbbképzési rendszerben az egy képzési ciklusban 2-6 modulból álló ismeretegység feldolgozására 4x45 percben kerül sor. A jelenlegi felhívásunkban - folytatva az immáron egy évtizede tartó tradicionális továbbképzési munkánkat - az emelőgép-ügyintézők, szakértők számára hirdetünk meg továbbképzési témákat. A részletes szakmai program itt olvasható, a jelentkezési lap pedig innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Tatabányán

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2016. szeptember 28-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2016. október 03-án Tatabányán: 9.  kategória (Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők)
 • 2016. október 04-én Tatabányán: 1, 2, 3  kategória
 • 2016. október 07-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Munkavédelmi képviselő vagy borsos bírság? - megfontolandó
A nyáron hatályba lépett Munkavédelmi törvény módosítása értelmében már a 20 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknak is kötelező munkavédelmi képviselőt választani. Tovább a cikkhez.

Ingyenes jogsegély a munkavállalóknak
Az Európai Szociális Alap (ESZA) és a magyar kormány támogatásával elindult az ingyenes jogi tanácsadás (JOGpont) a munkaerőpiaci szereplők számára az ország hat fejlődő régiójában - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke. Tovább a cikkhez.

Gyakran inzultálják a NAV dolgozóit
Évente 15-20 feljelentést tesz a rendőrségen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a munkatársait érő durvább atrocitások miatt, tudta meg a Magyar Idők. Tovább a cikkhez.

Mit kell elszenvedniük a dolgozóknak az általánosan utált munkakörökben?
Vannak bizonyos munkakörök, amelyeket általános ellenszenv övez. Például az adóellenőrök, jegyellenőrök munkáját, de gyakran találkoznak agresszióval az ügyfélszolgálatok munkatársai is. Aminek a kezelésére, a megfelelő reakcióra nem mindig vannak kellően felkészítve. Tovább a cikkhez.

Lezuhant egy nő a Richter Gedeon budapesti gyárában
Lezuhant a magasból egy nő a Richter Gedeon gyógyszergyár Gyömrői úti üzemében – értesült az Origo. Tovább a cikkhez.

Nem csodálkoznánk, ha belehalnának a saját hülyeségükbe
Na, a professzor urak úgy gondolták, találtak egy nagyon okos megoldást. Azért nem véletlen, hogy mások nem így szokták. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva