hírlevél 2017.02.09.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Az irodai dolgozók nyelik le a szennyezett levegő egyharmadát
 2. Csúszásgátló ajándékba: febr. 15-ig
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Tatabányán és Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  1. Irodai zajszennyezés ellen patakcsobogás és lombsusogás?
  2. Egészséges munkahely: megvan az Év Irodája
  3. Tűz a Debreceni Húsüzemben
  4. Balesetek és végtagtörések az ónos esőben
  5. Több mint kétszer annyi volt a műszaki mentés, mint a tűz
  6. Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak

Üdvözlettel:
Kling Péter

Az irodai dolgozók nyelik le a szennyezett levegő egyharmadát

A Levegő Munkacsoport mérései szerint a kinti szennyezett levegő, a szálló por nagyjából egyharmada bejut a belső terekbe, így az irodahelyiségekbe is. Szmogos időszakban a beltérben dolgozók fogyasszanak több folyadékot, alkalmazzanak légtisztító berendezéseket és néhány szobanövénnyel is csökkenthetik a beltéri légszennyezést. Hogy milyen egyéb lehetőségei vannak a védekezésnek és a témáról bővebben itt.

Csúszásgátló ajándékba: utolsó hét

Ahogy esett a hó és ráfagyott a járdákra, szaporodtak az elcsúszásból fakadó balesetek. Nemrég találtunk egy praktikus kis "védőeszközt" erre a problémára, ezt a cipőre húzható csúszásgátlót
(Egyébként a Fal 2001 Kft forgalmazza egyéb csúszásgátló megoldásokkal együtt) 

Ez egy kicsi, bárhová magunkkal vihető, kistáskában vagy kesztyűtartóban is elférő, erős gumiból készült, tépőzáras, extra érdes fémtüskékkel ellátott eszköz, ami könnyen felerősíthető bármilyen cipőre és megakadályozza az elcsúszást.
Gyorsan vettem is egy nagyobb mennyiséget belőle saját felhasználásra - kollégáimnak, családtagjaimnak, magamnak.

Önnek is szívesen adok egy ilyet ajándékba
ha február 15-ig bármilyen cd-t vagy dvd-t rendel a webáruházamból, beteszünk 1 pár csúszásgátlót a lemez mellé a csomagba
(Ezért ez az akció most a letölthető termékekre nem vonatkozik, csak akinek amúgy is postázunk: cd-t vagy dvd-t.)

Úgyhogy ha épp azon gondolkodik, hogy jól jönne valamelyik kiadványunk, régóta szemezget vele, érdemes most megrendelni, mert nem csak egy jól használható, munkáját megkönnyítő cd-t kap, hanem egy kiadós hanyatteséstől is megkímélheti magát vagy egy családtagját. Vagy ha már idén év elején már nem lesz rá szükség, év végén vagy jövőre valószínűleg megint lesz hó és jég...

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Tatabányán és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2017. február 13-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. február 13-án 9.  kategória (Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők)
 • 2017. február 13-án Tatabánya: 1, 2, 3 kategória
 • 2017. március végén Budakalászon: 7. kategória (tűzoltókészülék karbantartó) ÚJ és MEGÚJÍTÓ is
 • 2017. március végén Budakalászon: 5. kategória (tűzoltóvízforrás karbantartó) ÚJ és MEGÚJÍTÓ is

Jelentkezés ezen a linken.
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Irodai zajszennyezés ellen patakcsobogás és lombsusogás?
Az egyterű irodákban gyakran gondot okoz a koncentráció: a kollégák beszéde, a telefoncsörgés, a különféle kütyük könnyen elterelik a figyelmet a munkáról.
A probléma megoldására szakemberek azzal a meglepő ötlettel álltak elő, hogy a zajt egy másik zajjal lehet kioltani, az úgynevezett fehérzajjal. Tovább a HVG cikkére.

Egészséges munkahely: megvan az Év Irodája
Kilenc kategóriában összesen 136 nevezés érkezett "Az Év Irodája" versenybe. A névadó kategóriában 62 iroda indult, a legkülönbözőbb tevékenységi területekről, írja az Iroda.hu. Tegnap pedig kiosztották a díjakat a verseny győzteseinek. Idén a well-being és a munkáltatói márkaépítés már egyre hangsúlyosabb szerepet játszott az új irodák kialakítása során. A környezettudatos vállalati stratégiák fókuszában az emberközpontú munkakultúra áll. Tovább a cikkre.

Tűz a Debreceni Húsüzemben
A hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese tájékoztatása szerint teljes terjedelmében égett egy csaknem száz négyzetméteres húsüzem és a hozzáépített hűtőkamra kedd délután Debrecen külterületén. Tovább a cikkre.

Balesetek és végtagtörések az ónos esőben
Országszerte több mint három és fél ezer alkalommal riasztották a Mentőszolgálatot. Tovább a cikkre. 

Több mint kétszer annyi volt a műszaki mentés, mint a tűz
Tegnap összesen 148 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. Tovább a cikkre.

Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak 
A Katasztrófavédelem ellátási területéhez tartozó minden olyan társasházban és lakásszövetkezeti lakóépületben, ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak. A tüzelő-, fűtőberendezés típusától függően esedékes évi vagy kétévi ellenőrzésekre a tervezett sormunka részeként, azaz külön megrendelés nélkül kerül sor. Tovább a cikkre.   

© 2006 Minden jog fenntartva