hírlevél 2017.04.13.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Munkavédelmi képviselő alapképzés Budapesten (16 órás)
 2. Munkavédelmi klub tagság
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  • Ezekben az esetekben osztható be a munkavállaló nagypénteken
  • 10-30%-kal csökkenthetik a cégek a táppénzes napok számát
  • Hetedszer is Rendőr- és Tűzoltónap
  • A gépben maradt az alkarja tiszaújvárosi nőnek

Üdvözlettel:
Kling Péter

Munkavédelmi képviselő alapképzés Budapesten (16 órás)

Szervezünk egy kétnapos alapképzést a frissen megválasztott munkavédelmi képviselőknek.
Utolsó pillanatok a jelentkezésre...

Időpontja: 2017. április 19-20. (szerda-csütörtök)
Helyszíne: Bp. XI. ker. Bartók Béla út 134.
Részvételi díj: 29.500 Ft+áfa/fő (a 2 napra összesen)

Bővebben a témáról – kinek kell és miért, mik lesznek a képzésen – és jelentkezési lap ezen az oldalon található.
(Ha Önöknél esetleg még nem történt meg a választás vagy valamiért új képviselőt kell választani, a lebonyolításához itt talál segédanyagot)

Munkavédelmi klub tagság

2009 óta üzemeltetek egy szakmai klubot, aminek tagjai munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák. 
Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 80 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni. 

A klubba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje, úgyhogy ha eddig még vacillált, hogy mikor lépjen be, akkor tegye meg MOST. Szeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!
Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen itt.

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat, illetve minden ehhez kapcsolódó infót megtalál ezen a honlapon. Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, és részletes ismertető a klubról még ezen a weboldalon is olvasható.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2017. április 26-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. május 2-án Tatabányán: 1, 2, 3 kategória
 • 2017. május 11-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. május 26-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. június elején Budakalászon: 5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők. 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők.valamint 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Ezekben az esetekben osztható be a munkavállaló nagypénteken
A nagypéntek már idén munkaszüneti nap, így munkára beosztani a dolgozót ezen a napon csak bizonyos feltételek teljesülése esetén lehet. Tovább a cikkhez.

10-30%-kal csökkenthetik a cégek a táppénzes napok számát
2020-ra a mentális betegségek jelentik majd a munkaképesség-csökkenés első számú okát. A krónikus distressz - azaz a káros stresszhatás - az európai dolgozók 22 százalékát érinti: ez okozza a mentális betegségeknek tulajdonítható hiányzások 50-60 százalékát - hangzott el a Vienna Life Biztosító „Egészségfejlesztés a munkahelyen” témájú, vállalati HR-szakembereknek tartott múlt keddi szemináriumán. Tovább a cikkhez.

Hetedszer is Rendőr- és Tűzoltónap
Idén is a Városligetben rendezik meg a rendőrök és a tűzoltók közös majálisát, a VII. Rendőr- és Tűzoltónapot. Ezúttal április utolsó előtti hétvégéjén gyűlnek össze a rendőrök és a tűzoltók a budapesti Városligetben. A szervezők április 22-én, szombaton várják sokszínű programmal az érdeklődőket. Tovább a cikkhez.

A gépben maradt az alkarja tiszaújvárosi nőnek
Első tárgyalást tartott szerdán a Tiszaújvárosi Járásbíróság egy tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult ügyben. A vádirat szerint a vádlottak a tiszaújvárosi székhelyű, tésztaféléket gyártó társaság ügyvezetői. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva