hírlevél 2017.04.27.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Vizsgálati szempontok az építőipari kivitelezési tevékenységek célvizsgálatában
 2. Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam: május 25.
 3. Tájékoztatás a Munkavédelmi Bizottság 2017. március 22-i plenáris üléséről
 4. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Tatabányán és Budakalászon
 5. Munkavédelmi hírek
  • Pedagógusokat tanítanak munkavédelemre
  • Aki 6 óránál kevesebbet alszik, sokkal stresszesebbnek érzi a munkáját
  • Nem lesz döntés a héten a Munka törvénykönyvének módosításáról
  • Egyre több a csípés okozta halálos munkabaleset
  • Huszonnégy óra alatt sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen

Üdvözlettel:
Kling Péter

Vizsgálati szempontok az építőipari kivitelezési tevékenységek célvizsgálatában

A 2017. máj. 1 - jún. 30. közötti időszakra kijelölt "Építőipari kivitelezési tevékenységek célvizsgálata" vizsgálati szempontjai innen tölthetők le. Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása. 

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam fél nap alatt

Ha Ön cégvezető és vannak munkavállalói, biztosan tudja, hogy műszakonként legalább 1 fő elsősegélynyújtó kiképzése kötelező, ezt egy munkavédelmi ellenőrzés során jó eséllyel számon is kérik Öntől. Mi rendszeresen tartunk elsősegélynyújtó tanfolyamokat, küldje el kollégáit, hogy ez is rendben legyen.

Következő oktatási nap: 2017. május 25. (csüt), 9-14 óráig.
Helyszín: 1115 Budapest, Bartók Béla út 134. 

A tanfolyamról bővebb információ és jelentkezési lap ezen a weboldalunkon található.

Tájékoztató a Munkavédelmi Bizottság március 22-i plenáris üléséről

Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása a Munkavédelmi Bizottság 2017. március 22-i plenáris üléséről innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Tatabányán és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2017. május 2-án Tatabányán: 1, 2, 3 kategória
 • 2017. május 11-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. május 26-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. június elején Budakalászon: 5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők. 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők.valamint 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők kategória

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Pedagógusokat tanítanak munkavédelemre
Általános iskolásoknak szóló interaktív munkavédelmi leckékkel és kisfilmekkel segíti a pedagógusok munkáját az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA). A Munkavédelmi Világnap alkalmából rendezett szemináriumokon a pedagógusok bővíthetik tovább ismereteiket a munkavédelemről és arról, hogy miként integrálhatják az EU számos országában már sikeresen alkalmazott munkavédelmi tananyagot az órákba, foglalkozásokba. Tovább a cikkhez.

Aki 6 óránál kevesebbet alszik, sokkal stresszesebbnek érzi a munkáját
Mindenki tudja, hogy a stresszes környezetben dolgozó munkavállalók rosszabbul teljesítenek. A munkahelyi stressz nagy hatással van az alvásra, az alváshiány pedig a munkahelyi teljesítményre. A Paylab nemzetközi bérfelmérő portál legújabb kutatásából kiderült, hogy azok a dolgozók, akik munkanapokon 6 vagy annál kevesebb órát alszanak, stresszes környezetben dolgoznak. Stressznövelő faktor az is, ha túl sok feladat és felelősség nehezedik a dolgozó vállára, sokat túlórázik alacsony fizetésért, kevés szabadidővel rendelkezik és nincs elég ideje pihenni. Tovább a cikkhez.

Nem lesz döntés a héten a Munka törvénykönyvének módosításáról
A szakszervezetek módosításokat javasolnak a tervezethez, többek között a 36 havi munkaidőkeret és a pihenőnapok szabályozásának kérdésében. A témában a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, tudta meg a Magyar Idők, így a héten nem várható döntés a módosításokról. Tovább a cikkhez.

Egyre több a csípés okozta halálos munkabaleset
Akár végzetes kimenetelű egészségkárosodást okozhatnak a méh- vagy darázscsípések, amelyekből egyre többet jelentenek be a munkáltatók, figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya. Tovább a cikkhez.

Huszonnégy óra alatt sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen
A hétfő esti riasztás után 24 órával sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen, de a tűzoltók még éjszaka is a helyszínen maradnak - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t. Tovább a cikkhez.

© 2006 Minden jog fenntartva