hírlevél 2017.06.22.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 
 2. Letölthető anyagok a "Fókuszban a mezőgazdaság - első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferenciájához 
 3. A nyári diákmunka munkavédelmi kérdései
 4. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 5. Munkavédelmi hírek
  • Veszélyes munkakörök
  • A termény mellett a gépek és a szárítók megóvása is nagy felelősség!
  • Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a hőség miatt
  • Már 79 áldozata van a londoni tűzvésznek
  • Megrázó baleset, repültek a munkások a szegedi kukásautóról

Üdvözlettel:
Kling Péter

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje, ezért nyitjuk is a „kaput” és mostantól kb. 2 hétig fogadunk új tagokat; a tagsági viszony ezúttal július 1-jétől él majd. 

Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 80 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni. 

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.  

Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát! 

„Fókuszban a mezőgazdaság - első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferencia letölthető anyagai

A munkavédelem legyen mindannyiunk mindennapi ügye – mondta dr. Simon Attila István a „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferenciáján június 13-án, Gödöllőn. A munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár leszögezte: az emberi élet védelme közös felelősségünk, a biztonságos munkavégzést az ágazat minden szereplőjének szem előtt kell tartania. A bírságolástól nem várhatunk kézzelfogható eredményt, szemléletváltásra van szükség, ezt célozza a gödöllői kampánynyitó is - tette hozzá. A most induló kampányban tájékoztató kiadványokkal és konferenciákkal hívják fel az ágazatban tevékenykedő munkaadók figyelmét a biztonságos munkavégzésre. Az NGM, a Szent István Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével zajló program célja a mezőgazdasági munkahelyi balesetek számának csökkentése az ágazati szereplők tudatának formálásával.
A konferencia szakmai előadásainak anyagai innen letölthetők.

A nyári diákmunka munkavédelmi kérdései

Minden évben több ezer középiskolás, főiskolás és egyetemista diák vesz részt a nyári munkákban, pénzkereset reményében. Sokan szervezett munkahelyi gyakorlaton vesznek részt, mások életükben először dolgoznak teljes- vagy részmunkaidőben. A fiatalkorban szerzett munkahelyi tapasztalatok előnyöket jelentenek a fiatalok számára, kiemelkedő lehetőségeket biztosítva a későbbiekben is fontos készségek elsajátítására, de foglalkoztatásuk a szükséges megelőző intézkedések hiányában fokozott kockázatot is jelenthet.
Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatója innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2017. június 28-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. július 05-én 06-án Budakalászon: 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők.valamint  ÚJ és ÚJÍTÓ IS.
 • 2017. július 06-án Budakalászon: 5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők kategória. ÚJ és ÚJÍTÓ IS.
 • 2017. július 06-án Budakalászon: 1, 2, 3 kategória
 • 2017. július 06-án Budakalászon: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők kategória.

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Veszélyes munkakörök
Nem csökkentek idén sem a munkabalesetek, a tavalyi adatokhoz hasonlóan az idei első negyedévben 4646 munkabalesetről érkezett bejelentés a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztályához. Tovább a cikkhez.

A termény mellett a gépek és a szárítók megóvása is nagy felelősség!
Egy hatékony és eredményes együttműködés negyedik állomásának adott otthont a Kaposvári Egyetem június tizenötödikén. Péter, Pálkor megkezdődik a betakarítás, ezért az országos aratási konferencián nagy hangsúlyt kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek folyamatos karbantartásával megelőzhető, hogy a gazdák egész éves munkája a tűz martalékává váljon. Tovább a cikkhez.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a hőség miatt
Az általános tilalom a mai naptól érvényes az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. Tovább a cikkhez.

Már 79 áldozata van a londoni tűzvésznek
Stuard Cundy, a Scotland Yard területileg illetékes parancsnoka hétfői sajtótájékoztatóján azt közölte: 79 ember halt meg vagy tűnt el a Grenfell Tower lakói közül. Tovább a cikkhez.

Megrázó baleset, repültek a munkások a szegedi kukásautóról
Súlyos baleset történt kedden délelőtt 11 órakor Szegeden, a Debreceni utcában. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva