hírlevél 2017.08.31.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. EU-OSHA tájékoztató a munkahelyi járműbiztonságról és a VeSafe e-útmutatóról
 2. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Tatabányán és Budakalászon
 3. Munkavédelmi hírek
  • Meddig tekinthető munkabalesetnek, ha a dolgozó megsérül?
  • Így ellenőrizheti, hogy be van-e jelentve a munkahelyén
  • Ki mit tud (bizonyítani)? - Elektronikus kommunikáció a munkajogban
  • A siker is lehet stresszes - 5 tipp, ami segíthet leküzdeni
  • Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállító gépjárművek rendszerbe állítása elnevezésű projekt

Üdvözlettel:
Kling Péter

Tudjon meg mindent a munkahelyi járműbiztonságról a VeSafe e-útmutatóból

A VeSafe e-útmutató egy interaktív egyablakos felület, amely a járművekkel kapcsolatos munkahelyi kockázatokról nyújt információt. Témakörei közé tartozik a biztonságos vezetés, a munkahelyen belüli szállítás és az utakon vagy azok közelében történő munkavégzés.
Az EU-OSHA és az Európai Bizottság közös erőfeszítése nyomán létrejött útmutató számos példát tartalmaz a helyes gyakorlatokra, és a vonatkozó jogszabályokról is áttekintést nyújt.
Az EU-OSHA tájékoztatója itt tekinthető meg.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten, Tatabányán és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2017. szeptember 05-én Tatabányán: 1, 2, 3 kategória
 • 2017. szeptember 05-én Tatabányán: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők kategória
 • 2017. szeptember 08-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. szeptember 20-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2017. szeptember végén Budakalászon 1, 2, 3, kategória
 • 2017. szeptember végén Budakalászon 5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők. 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is.

Jelentkezés ezen a linken. 
A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Meddig tekinthető munkabalesetnek, ha a dolgozó megsérül?
Munkavállaló egy kézi anyagmozgatás során eltörte az ujját, keresőképtelen állományba került. A balesetet követő vizsgálaton derült ki, hogy az ujjcsontján ciszták találhatóak, ezért a csont törésből adódó gyógyulása után további kezelésre lesz szüksége. A gipszet a napokban veszik le a kezéről, de továbbra is keresőképtelen marad. Orvosi vélemény alapján, lehetséges, hogy a csonttörést a cisztákkal teli csont is elősegítette. Ezzel együtt a munkáltató természetesen elismerte a baleset munkabaleset jellegét. Kérdés, hogy meddig tekinthető munkabalesetet követő keresőképtelenségnek? Tovább a cikkhez.

Így ellenőrizheti, hogy be van-e jelentve a munkahelyén
Nem biztos abban, hogy be van e jelentve a munkahelyén? Ezt munkavállalóként is könnyen ellenőrizheti. Tovább a cikkhez.

Ki mit tud (bizonyítani)? - Elektronikus kommunikáció a munkajogban
Milyen esetekben és hogyan tanácsos az elektronikus üzenetek helyett a hagyományos papír alapú megoldást választani a munkáltató és munkavállaló közti kommunikációban? Tovább a cikkhez.

A siker is lehet stresszes - 5 tipp, ami segíthet leküzdeni
Nem csak a beosztottak, hanem a vezető pozícióban dolgozó munkatársak is lehetnek stresszesek, hiszen a döntéshozatal általában az ő feladatuk. Mindez együtt jár a vezetői feladattal, ugyanakkor ettől még nem lesz könnyebb ennek a feszültségét elviselni. Tovább a cikkhez.

Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállító gépjárművek rendszerbe állítása elnevezésű projekt
A projekt keretén belül várhatóan ötvenhét különböző jármű és négy cserefelépítmény rendszerbe állítása történik meg.
A projekt célja, hogy új vízszállító és erdőtűzoltó, úgynevezett erdőtüzes gyorsbeavatkozó, valamint többcélú tűzoltógépjárművek vásárlásával a katasztrófavédelem erői még rövidebb idő alatt, nagyobb kapacitással, modernebb felszerelésekkel vonulhassanak a kárhelyszínre, hatékonyabban tudják felszámolni a károkat, mindezt úgy, hogy az alkalmazott eszközök, valamint beavatkozási eljárások által okozott negatív környezeti hatások a lehető legalacsonyabb intenzitással jelentkezzenek. Tovább a cikkhez.

© 2006 Minden jog fenntartva