hírlevél 2017.12.22.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. 2018 mindjárt itt van és új Egészséges munkahelyek kampányt is hoz magával
 2. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
 4. Munkavédelmi hírek
  • Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
  • Sérelemdíjat követelhetek, ha kirúgnak?
  • Mennyi időd van mostanában? - Megérkezni az ünnepek gondolatához a „slow life” szellemében
  • Ne legyen koromfekete a Karácsony!

Békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag, boldog Új Évet kívánok magam és kollégáim nevében minden kedves olvasónknak, családjuknak, szeretteiknek. Köszönjük az egész éves figyelmet és jövőre is számítunk Önre itt, az online munkavédelmi hetilap hasábjain.

Üdvözlettel:
Kling Péter

2018 mindjárt itt van és új Egészséges munkahelyek kampányt is hoz magával
2018 közeleg és az Újévben beköszönt az „Egészséges munkahelyek – Kezeljük a veszélyes anyagokat!” kampány. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a veszélyes anyagokra és a munkahelyeken Európa-szerte népszerűsítse a megelőzési kultúrát.
Az EU-OSHA ezt a 2018‑19. évi kampányt tavasszal fogja elindítani. Reméljük, hogy minden kampánypartnerünk és az érdekelt felek ezt a kampányt is a legutóbbi, az „Egészséges munkahelyet minden életkorban” kampányhoz hasonlóan erőteljesen fogják támogatni.
Kövesse a 2018‑19. évi Egészséges munkahelyek kampánnyal kapcsolatos fejleményeket itt!

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje, ezért nyitjuk is a „kaput” és mostantól kb. 2 hétig fogadunk új tagokat; a tagsági viszony ezúttal 2018. január 1-jétől él majd. 

Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 80 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni. 

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.  

Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát! 

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

 • 2018. január 05-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2018. január 18-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2018. február 02-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2018. február 14-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2018. februárban Budakalászon: 5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők,  7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők ÚJ és ÚJÍTÓ is

Jelentkezés ezen a linken. 

A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Biztonságosak az óvodák és bölcsődék
A katasztrófavédelem évről évre tart tematikus hatósági ellenőrzés-sorozatot. A katasztrófavédelmi kirendeltségek a tavalyi évben a középmagas és magas épületeket helyezték a figyelem fókuszába, ez év őszén pedig az óvodák és bölcsődék tűzvédelmi helyzetét vizsgálták. Azt, hogy a vizsgálatok célja a tűzbiztonság javítása volt, az a tény mutatja leginkább, hogy az intézményfenntartók, vezetők és üzemeltetők az ellenőrzések megkezdését megelőző két hónapban konzultálhattak a hatóság képviselőivel. Tovább a cikkhez.

Sérelemdíjat követelhetek, ha kirúgnak?
Személyiségi jog-e a munkához való jog, ha a sérelemdíj szempontjából vizsgáljuk? A kérdés tétje nem kicsi: amennyiben a munkához való jog személyiségi jognak minősül, az akár olyan jogértelmezéshez is vezethet, amely szerint egy jogellenes munkaviszony-megszüntetés önmagában jogosultságot teremthet a munkavállaló számára sérelemdíj követelésére. Ennek megítéléséhez azonban át kell tekinteni a munkához való jog és a személyiségi jog tartalmát és az azzal kapcsolatos ítélkezési gyakorlat fejlődését. Tovább a cikkhez.

Mennyi időd van mostanában? - Megérkezni az ünnepek gondolatához a „slow life” szellemében
5 tipp, 6 trükk, 8 praktika az év végi lelassuláshoz - tele van az internetet ehhez hasonló tanácsokkal, ám bármilyen jól hangzanak is ezek, sajnos nincs gyors megoldás a felgyorsult életmódunkra. A lassulás hosszú önismereti út. Ennek ellenére néhány apró lépéssel már most is csökkenthető a stressz. Tovább a cikkhez.

Ne legyen koromfekete a Karácsony!
Pár perc alatt teljesen kiéghet egy lakás. Ezt szemléltették a tűzoltók, amikor bemutatták, mire képes egy magára hagyott adventi koszorú, vagy egy lángra lobbant karácsonyfa. Az ünnepek időszakában jóval több a tűz okozta baleset, hiszen az otthoni készülődés közben az emberek sokkal figyelmetlenebbek. A látványos bemutató erre próbálta felhívni a figyelmet. Tovább a cikkhez.   

© 2006 Minden jog fenntartva