hírlevél 2018.07.05.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái: 

  1. Újabb tűzvédelmi műszaki irányelv módosult
  2. A Munkavédelmi klubba csatlakozás utolsó napjai
  3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
  4. Munkavédelmi hírek
    • Kiemelt nyári ellenőrzést tart a Nébih
    • A nyári időszakban fokozottan ellenőrzik a zöldségeseket
    • Figyelem! Fegyelem!
    • Hat métert repült a felrobbanó ugrálóvárból és meghalt egy angliai kislány

Üdvözlettel:
Kling Péter

Újabb tűzvédelmi műszaki irányelv módosult

A tűzvédelmi szakemberek javaslatainak figyelembevételével bővült a „Villamos berendezések, villámvédelem és elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem” című tűzvédelmi műszaki irányelv.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzvédelmi és kéményseprő-ipari szabályozási, valamint tűzmegelőzési főosztályának munkatársai közösen, külső szakemberek bevonásával elkészítették és 2018. július 2-án megjelent a „Villamos berendezések, villámvédelem és elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem” című műszaki irányelv módosítása.
A tűzvédelmi műszaki irányelveket elérheti a Tűzoltóság\Tűzmegelőzés\Új Országos Tűzvédelmi Szabályzat\Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek menüponton belül, ide kattintva olvasható.

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba: utolsó napok

Ha eddig még vacillált, hogy legyen-e része egy munkavédelmis közösségnek vagy ne, legkésőbb ma vagy holnap döntse el és jelentkezzen a "Nefeledd" munkavédelmi klubba.

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, és mivel a július már elindult, még max. ezen a héten fogadunk új jelentkezőket, azután már csak októberben lehet csatlakozni. Pedig a nyár pont alkalmas arra, hogy fórumozgasson az ember, a teraszon meg a vízparton olvasgassa a többiek felvetéseit, véleményét vagy megvitasson (új témát indítson) évközben felmerül kacifántos eseteket, új infókat gyűjtsön, szakmailag fejlődjön. 

Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 80 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni.   

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat. Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.    

Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen itt, szeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát! 

Tűzvédelmi szakvizsgák: kb. kéthetente

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

  • 2018. július 09-én  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. július 23-án  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. augusztus 06-án  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. augusztus 21-én  Budapesten:  1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória

Jelentkezés ezen a linken. 

A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél. 
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Kiemelt nyári ellenőrzést tart a Nébih
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal(Nébih) kiemelt ellenőrzést indított július elsején, a hagyományosan vizsgált rendezvények és gyermektáborok mellett új területeket is bevontak az akcióba. Az eddigi tapasztalatok alapján nyáron folyamatos problémát jelent a dolgozók nem megfelelő képzettsége, illetve a túlterheltségük. Tovább a cikkhez.

A nyári időszakban fokozottan ellenőrzik a zöldségeseket
Az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint fokozottan ellenőrzik az időszakos zöldség- és gyümölcsárusító helyeket és piacokat, valamint az őstermelők termőterületeit. Tovább a cikkhez.

Figyelem! Fegyelem!
„Új szereplők rúgták be a munkaerőpiac ajtaját” címmel jelent meg a HRportál oldalán az az írás, amely egy sor olyan, munkavállalói fegyelemmel kapcsolatos problémát vázolt, amely eddig talán nem volt nagy számban jellemző, azonban ezeket (is) kezelni szükséges. A fegyelmezés nem éppen felemelő feladatában, vagy annak támogatásában a HR szerepe óriási, viszont ahhoz, hogy jogszerűen járjunk el, körültekintőnek és alaposnak kell lennünk. Tovább a cikkhez.

Hat métert repült a felrobbanó ugrálóvárból és meghalt egy angliai kislány
A gumivárat, több más hasonló játékkal, a kelet-angliai Gorlestor Beachen állították fel. Szemtanúk szerint egyszerűen felrobbant. Tovább a cikkhez.

Ezt a hírlevelet a Nefeledd.info küldte Önnek. Ha nem szeretne több ilyen (munka-tűzvédelmi témájú) hírlevelet kapni tőlünk, iratkozzon le erre a linkre kattintva: [url:leiratkozás]Leiratkozás[/url:leiratkozás]  Ha esetleg nem érkezett meg valamelyik vagy szeretné újra átolvasni, régebbi hírleveleink megtalálhatók a hírlevél archívumban, itt.