Hírlevél 2020.11.26.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. A munkával kapcsolatos váz- és izomrendszeri megbetegedések megelőzése
 2. Figyelemfelhívás a munkahelyi erőszak és zaklatás megelőzésére
 3. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 4. Munkavédelmi hírek
  • Koronavírus: kérik vissza a buszsofőrök a kordont
  • Így bringázz munkába hideg időben
  • Zöldebb home office-t mindenkinek!
  • Személyesen is bekopoghat a főnök ellenőrizni a távmunkát

Üdvözlettel:
Kling Péter

A munkával kapcsolatos váz- és izomrendszeri megbetegedések megelőzése:
a kutatásból és a bevált gyakorlatokból levont tanulságok

Az EU-OSHA munkával kapcsolatos váz- és izomrendszeri megbetegedések megelőzésére irányuló kutatásokat, szakpolitikákat és gyakorlatokat elemző többéves projektjének eredményeit összefoglaló legújabb jelentés ezen, az európai munkahelyeken rendkívül gyakori biztonsági és egészségi probléma kezelésére szolgáló stratégiák kidolgozásának támogatása céljából készült.
További információk az Európai Unió munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi információs ügynökség honlapján olvashatók.

Sürgős erőfeszítésekre van szükség a nők elleni erőszak világjárványának megállításához

A mai napon (2020.11.25) megrendezett nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy itt az ideje az azonnali fellépésnek. A minden évben november 25-én megtartott, a nemi alapú erőszak megszüntetése terén globális mozgósító erejű rendezvény relevanciája a világjárvány riasztó hatásainak következtében nagymértékben megnőtt.
A Covid-19 világjárvány kirobbanása előtt gyűjtött adatok szerint minden harmadik európai nőt ért már fizikai, illetve szexuális bántalmazás. Eközben a jelenlegi egészségügyi válság közepette a családon belüli erőszak globális mértékű növekedésével is szembe kell néznünk. Az erőszak e formáját csak a közelmúltban ismerték el olyan problémaként, amellyel a munkahelyi erőszak és zaklatás megelőzése érdekében foglalkozni kell.
További információk az Európai Unió munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi információs ügynökség honlapján.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink: 

 • 2020. december 11-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2021. január 14-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 8. Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is

Részletek ezen a weboldalon.
Jelentkezés ezen az online jelentkezési lapon
Van lehetőség kihelyezett tűzvédelmi szakvizsgát is tartani, bárhol az országban, tudunk menni Önökhöz. Ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, szakvizsga vizsgaszervezők kollégánknál. Kihelyezett képzést 10 főtől tudunk tartani, és akár szombati napra is tudunk szervezni.
Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk (Kling Munkavédelmi Kft): B/2020/000629

Munkavédelmi hírek

Koronavírus: kérik vissza a buszsofőrök a kordont
A tavasszal már bevált első ajtós kordonok visszaállítását és a maszkviselés alóli felmentést kéri a közösségi közlekedésben dolgozó sofőrök számára az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Tovább a cikkhez.

Így bringázz munkába hideg időben
A koronavírus-járvány újabb lökést adott a városi kerékpáros közlekedésnek. A tavasztól őszig tartó időszak kevesebb meglepetést tartogatott az új bringás populációnak, a téli, hideg hónapok azonban óvatosságra intenek. Jó hír azonban, hogy még mínuszokban is lehet munkába tekerni, ha felkészülünk rá. Tovább a cikkhez.

Zöldebb home office-t mindenkinek!
Ha home office-ban dolgozunk, ki tudja meddig, fontos, hogy tudatosan kialakítsunk otthon egy teret magunknak, ami segít abban, hogy ugyanolyan produktívak legyünk, mint a valódi irodában. A legújabb otthoni irodai trendeknél már a növények is alapvető résztvevők, hiszen a dísznövények szerepe jóval túlmutat a dekoráción. Tippeket adunk, hogy mit érdemes választani. Tovább a cikkhez.

Személyesen is bekopoghat a főnök ellenőrizni a távmunkát
A munkáltatónak meg kell győződnie, hogy a dolgozói rendelkeznek a távmunkához szükséges feltételekkel, amiről akár személyesen is megbizonyosodhat. Tovább a cikkhez.