Hírlevél 2020.12.17.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba: januártól
 2. Új szabványokat hozott a Mikulás
 3. Jelentés a munkaügyi hatóság 2020. III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól
 4. Tűzvédelmi szakvizsgák
 5. Munkavédelmi hírek
  • A távmunka-rendelet csapdái - erre figyeljünk munkaadóként 2. rész
  • Újabb, sokakat érintő járványügyi intézkedések léptek hatályba
  • Ostromolják a jelentkezők az OKJ-képzőket
  • Újabb áldozatokat követeltek a lakástüzek

Ez az idei utolsó hírlevelünk.
Minden kedves olvasómnak, családjuknak és szeretteiknek békés, szeretetteli Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag, boldog Új Évet kívánok magam és a kollégáim nevében!
Köszönjük az egész éves figyelmet és jövőre is számítunk Önre itt, az Online Munkavédelmi Hetilap hasábjain.

Üdvözlettel:
Kling Péter

Csatlakozási lehetőség a Munkavédelmi Klubba 

Szakmai – munka- és/vagy tűzvédelemmel foglalkozó kollégák alkotta – klubunkba csak minden naptári negyedév első hónapjában (jan, ápr, júl, okt) fogadunk újonnan jelentkező tagokat, aminek most van ideje. Mostantól kb. 3 hétig fogadunk új tagokat; a tagsági viszony ezúttal 2021. január 1-jétől él majd.
   
Ezen az online közösségi felületen a kollégák (jelenleg kb. 100 tag) meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, tudásukat és fel tudnak tenni a fórumon olyan fogósabb kérdéseket, amit együtt könnyebb kibogozni.   

Az újonnan belépő tagokat most is értékes ajándékokkal várjuk, ezekről bővebben erre a linkre kattintva olvashat.
Hogy az ajándékokon és kedvezményeken kívül miért éri meg klubtagnak lenni, mire jó ez az egész, mely kollégáknak ajánljuk, stb, azt ezen a weboldalon érdemes elolvasni, ugyanitt megtekintheti a klub részletes ismertetőjét.    

Ha szeretne klubtag lenni, jelentkezzen ittszeretettel várunk minden érdeklődő, fejlődni vágyó, csapatszellemet értékelő kollégát!

Új szabványokat hozott a Mikulás

Szó szerint! December elsején 227 szabvány változás történt. 148 új szabvány jelent meg, 4-et visszavontak, 9-et magyar nyelven adtak közre és 3-at helyesbítettek. Ebből 9-re hívjuk fel a figyelmet. Tűzoltó szivattyúk, beépített tűzoltó berendezések, tűzállósági vizsgálatok: légcsatornák, építési termékek; elektromechanikai termékek, tűzterjedés vizsgálata épülethomlokzaton. Tovább a részletekhez.

A munkaügyi hatóság 2020. III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatai

Megjelent az ITM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentése a munkaügyi hatóság 2020. III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól.
A jelentés innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink: 

 • 2021. január 14-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • 2021. február 4-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 8. Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is

Részletek ezen a weboldalon.
Jelentkezés ezen az online jelentkezési lapon
Van lehetőség kihelyezett tűzvédelmi szakvizsgát is tartani, bárhol az országban, tudunk menni Önökhöz. Ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, szakvizsga vizsgaszervezők kollégánknál. Kihelyezett képzést 10 főtől tudunk tartani, és akár szombati napra is tudunk szervezni.
Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk (Kling Munkavédelmi Kft): B/2020/000629

Munkavédelmi hírek

A távmunka-rendelet csapdái - erre figyeljünk munkaadóként 2. rész
A tavaszi veszélyhelyzettől eltérően most nem lehet a munkavállalót távmunkára kényszeríteni, ehhez kell az ő hozzájárulása is. Hogyan nézzen ki ez a megállapodás? Mekkora költségtérítést fizethet a munkaadó a távmunkásnak a többletköltségek miatt? Tovább a cikkhez.

Újabb, sokakat érintő járványügyi intézkedések léptek hatályba
2020. december 16-tól a buszsofőröket, rendvédelmi feladatokat ellátókat és köztisztviselőket is érintő intézkedések lépnek hatályba. Tovább a cikkhez.

Ostromolják a jelentkezők az OKJ-képzőket
2021-ben több népszerű szakma teljesen kikerül a képzési jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben, 2-5 év alatt lesz majd megszerezhető. Nem véletlen, hogy a jelentkezők az év utolsó hónapjaiban megrohanták a képzőhelyeket. Tovább a cikkhez.

Újabb áldozatokat követeltek a lakástüzek
Az ünnepi időszakban megemelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra, vagy elektromos zárlatra vezethetőek vissza. Tovább a cikkhez.