Hírlevél 2021.05.27.

Az Online Munkavédelmi Hetilap mai témái:

 1. Jelentés a munkaügyi hatóság 2021. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól
 2. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten
 3. Munkavédelmi hírek
  • Az üzemorvos nem csak pecsétel
  • A szakképzési törvény több mint ötven paragrafusa módosul
  • Megvannak az idei "megbízható munkaadók", itt a lista
  • Életbe léptek a lazítások

Üdvözlettel:
Kling Péter

Jelentés a munkaügyi hatóság 2021. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól

Megjelent az ITM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentése a munkaügyi / foglalkoztatás-felügyeleti hatóság 2021. I. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól.
A jelentés innen tölthető le.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink:

 • 2021. május végén Budapesten: 6. kategória: Pirotechnikai szakbolti eladók, raktárkezelők, terméküzemeltetők 
 • 2021. május végén Budapesten: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is 
 • 2021. június 2-án Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória    
 • 2021. június 22-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória     
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 8. Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is
 • Igény szerint egyeztetve Budapesten: 9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők. ÚJ és ÚJÍTÓ is 

Bővebb információk, részletek, tűzvédelmi szakvizsgákról minden: ezen a weboldalon.
Jelentkezés a szakvizsgára: ezen az online jelentkezési lapon

Van lehetőség kihelyezett tűzvédelmi szakvizsgát is tartani, bárhol az országban, tudunk menni Önökhöz. Ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, szakvizsga vizsgaszervezők kollégánknál. Kihelyezett képzést 10 főtől tudunk tartani, és akár szombati napra is tudunk szervezni.
Felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk (Kling Munkavédelmi Kft): B/2020/000629

Munkavédelmi hírek

Az üzemorvos nem csak pecsétel
Az üzemorvossal mindenki találkozik, hiszen minden munkáltató számára kötelező Magyarországon az üzemorvosi ellátás biztosítása. Az üzemorvos dönti el, hogy valaki alkalmas-e a munkaköre ellátására. Egy gondoskodó munkáltató azonban ennél jóval többet is biztosíthat a munkavállalóinak. Komoly feladatot jelenthet a szakembereknek a jövőben a munkahelyeken a long-covid, post-covid szindróma is, amiről ma még kevés szó esik. Tovább a cikkhez.

A szakképzési törvény több mint ötven paragrafusa módosul
Több mint 50 ponton kell módosítani a szakképzési törvényt. A felnőttképzésben tanulók is jogosultak lesznek diákigazolványra, életkortól függetlenül. Azok a cégek pedig, amelyek vállalják a diákok gyakorlati felkészítését, havi 250 ezer forintos adókedvezményt kaphatnak tanulónként. Tovább a cikkhez.

Megvannak az idei "megbízható munkaadók", itt a lista
Májusban 35 munkaadó vehette át a „Megbízható Munkaadó 2021/2022“ címet. Ezt 2017 óta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara olyan vállalatoknak ítéli oda, amelyek teljesítik a munkavállalóknak biztosított munka- és szociális körülményekre vonatkozó, egy szakmai zsűri által kidolgozott feltételrendszert. Tovább a cikkhez.

Életbe léptek a lazítások
Számos lazítást hozott a hétvége maszkviselés, kijárási korlátozás, esküvők, sportolás,az üzletek nyitva tartása és a zenés, táncos rendezvények terén, de megtartható váltak a demonstrációk is. Tovább a cikkhez.