Önéletrajz

Önéletrajz: Kling Péter
 

1997-ben szereztem okleveles faipari mérnöki diplomát Sopronban, az Erdészeti és Faipari Egyetemen. Ezután ugyanitt mérnök-közgazdászként végeztem, diplomamunkámat a kisvállalkozások stratégiai tervezéséből írtam.

Eközben a Mezőkövesdi Bútoripari Kft-nél a CNC megmunkálóközpont kezelőinek szakmai irányítását és a gyártás előkészítését végeztem, és az új, bonyolult feladatok programozását készítettem. Ezután fél évig Németországi szakmai gyakorlaton vettem részt, ahol egy egyedi bútorokat és belsőépítészeti berendezéseket gyártó asztalosüzemben dolgoztam Berlinben. Német munkaszervezési módszerek és a modern kisüzemi technológiák ismeretét sajátítottam el.

A következő németországi ösztöndíj előtt édesapám asztalosüzemében dolgoztam. Itt egy új termék, a fa díszdobozok piaci bevezetését végeztem, ami mostanra a vállalkozás egyetlen tevékenységévé fejlődött. Innen az utam ismét Németországba vezetett, egy ajtó-ablak nagykereskedésben voltam egy ideig.

Magyarországra visszatérve a Kemabo Kft-nél voltam először az asztalos részleg üzemvezetője, majd később projektmenedzser. Ekkor, 2002 elején kezdtem munkavédelmi kockázatértékeléseket készíteni, ekkor még másodállásban. 2003-2004-ben a Szabados és Társai Kft-nél voltam projektmenedzser, ahol több kisebb iroda és étterem berendezési projekt mellett a bükfürdői Radisson SAS hotel bútorozási és belsőépítészeti munkáit irányítottam.

2004-ben a megnövekedett munkavédelmi feladatok miatt elvégeztem a munkavédelmi technikus tanfolyamot és teljesen átálltam erre az irányra - ezóta már egyéni vállalkozóként segítem Önöket e téren.

Időközben (2005-2006) tűzvédelmi előadói és emelőgép ügyintéző képesítést is szereztem.

2006-ban beválasztottak a Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szövetség (Mufosz) elnökségébe, ahol 2010-ig voltam elnökségi tag.

2008-ban munkavédelmi szakmérnök lettem.

2009-ben elindítottam egy zártkörű szakmai platformot munka- és tűzvédelemmel foglalkozó szakemberek részére, ami egy szakmai klub, rendszeres előadásokkal, konferenciákkal és zárt fórummal. (www.nefeledd.info/klub)

2010-től elkezdtünk különböző munkavédelmi tréningeket, szakmai továbbképzéseket szervezni, saját csapattal vagy partnerekkel, főként munkavédelmi szakemberek számára, de cégek számára is, pl. a munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamot és a tűzvédelmi szakvizsgákat. Ezek a képzések most is folyamatosan mennek. (www.nefeledd.info/kepzesek)

2011-ben elvégeztem a MEBIR vezető auditor képzést és megszereztem az összes (kötelezett) szakágból a tűzvédelmi szakvizsga képesítéseket. (www.tuzvedelmiszakvizsga.hu)

Az elmúlt években különböző médiákban (pl. HVG-Online, www.hrportal.hu) írtam különböző munkavédelmi témájú cikkeket és a Kossuth Rádió munkavédelmi témájú műsoraiban is megfordultam. Ezenkívül elnökségi tagja vagyok a Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szövetségnek és több, Europai Unios finanszírozású pályázat szakmai tanácsadója voltam hol egy, hol két évre. Pl. 2013-tól 2015-ig a TAMOP-2.5.3.C-13/1. „A munkáért!” cimű Europai Unios kétéves pályázat és a GINOP-5.3.4-16-2017-00028 „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a kiskereskedelmi ágazatban” című pályázatokban munkabiztonsági szaktanácsadói feladatokat láttam el. Jelenleg (2018) a GINOP-5.3.4-16 pályázat munkabiztonsági és munkaegészségügyi szakértői tevékenység ellátásában tevékenykedem.

Publikációim itt: www.munkavedelem.biz/publikaciok