A klub részletes ismertetője

Részletesebben

Az áttekintő után nézzük, részletesen mit is takarnak ezek az ígéretek:

1. Koordinált szakanyag cserebere

Évente  összegyűjtjük és megosztjuk a tagok által készített dokumentációkat. Ha Ön küld  nekünk a saját kezűleg készített szabályzatokból, kockázatértékelésekből, egyéb szakmai anyagokból (természetesen az ügyfelek azonosíthatóságát kizárva), akkor ezeket szűrjük és rendszerezzük témák szerint. Aki adott használható, megosztásra érdemes (jogtiszta) anyagokat, megkapja a többiek által küldöttet is, tematikus,  rendezett formában. (ez nem automatikusan jár minden tagnak, kizárólag az kapja, akinek az anyaga belekerül a közösbe, a gyengének ítélteket nem tesszük fel.)

2. Kéthavonta online előadás, vagy letölthető egy szakmai  előadás/interjú

A  munkavédelem és kapcsolódó területek szakértőivel készítünk egy interjút, kb. 1  óra terjedelemben, amelyet a tagok letölthetnek. Ha a téma olyan, akkor ez  online előadásként is történhet, amit természetesen rögzítünk, ezért nem marad  le róla egy tag sem.

Ennek a formátuma a konkrét helyzettől függően  változhat, de a két hónapos intervallum és a kb. 1 órás időtartam fix.  Esetenként nem csak munkavédelmi szakemberek előadását tesszük közzé, hanem  más, vállalkozásoknak hasznos szakterületek szakembereit felkérjük.

Az első néhány téma:

 • Az  egyik első letölthető a különböző modern kockázatértékelési módszerek témájában lesz, Dancsecz Balázs úrral.
 • LOTO ( Lockout/Tagout) rendszerek, berendezések indítás elleni mechanikus védelme karbantartási, javítási és egyéb üzemi műveletek végzése közben. Bárczy Levente ügyvezető igazgató, Bárczy és Társai Kft.
 • GHS, a vegyi anyagok  címkézésének új előírásai. Botos Ágnes, REACH szakértő

A  továbbiakban tagok is javasolhatnak témákat, előadókat és előre is beküldhetnek  kérdéseket, a közérdekűekre az előadó igyekszik válaszolni akár a  felvételen, akár a később a fórumban.

3. Zártkörű online szakmai fórum

A  munkavédelemnek olyan sok részterülete van, hogy bár a jó szakembereknek több területre  is van rálátásuk, de senki sem lehet minden témában tökéletesen naprakész. Erre  aztán igazán igaz, hogy ”senki nem lehet okosabb, mint mindenki együtt”.

Mit  tesz most Ön akkor, ha egy meglevő ügyfelénél valami speciális munkavédelmi probléma  merül fel? Ha szerencséje van, van az ismerősei között egyetlen ehhez értő  szakember, aki tud segíteni, de ha nincs vagy épp nem elérhető, kezdheti bújni  a jogszabályokat és beruházni a szabványokba. Ezzel szemben itt egy internetes fórumon  keresztül látni fogja, kinek mi a specialitása, de ha csak indít egy új témát a  problémáról, válaszok özönét fogja kapni olyan társaktól, aki a tanácsukhoz a  nevüket is vállalják.

A fórum fő rovatai:

 • Bemutatkozás
  Egy pár mondatban bemutatkoznak a tagok, hogy jobban megismerhessük egymás  tevékenységét, specialitásait, problémáit. 
 • Szakmai kérdések
  Itt segítünk egymásnak a szakmai kérdésekben, kinek van használható mintája egy adott feladatra, hogy lehet legjobban megoldani egy munkavédelmi problémát, melyik jogszabály vagy szabvány vonatkozik egy adott kérdésre stb.
  Ha  kapunk jogszabálytervezetet véleményezésre, ahhoz is itt lehet majd  hozzászólni. 
 • Üzlet (ajánlatok, együttműködési  lehetőségek, „mennyiért vállaljam?”)
  Itt  találhat együttműködő partnereket, alvállalkozót, speciális tevékenységű  kollégák (pl. mérések, gépvizsgálatok stb.) ajánlatait. Itt indíthatók majd „mennyiért  vállaljam?” jellegű szavazások is.
 • Hírlevél archívum 
  A heti hírlevelek, amit email-ben küldünk a feliratkozottaknak itt visszaolvashatók. Régebbi hírlevelek megnézhetők.

4. Szakmai  kapcsolatok építése

Az  ilyen szakmai közösségek legnagyobb előnye a kapcsolatépítés a hasonló  gondolkodású kollégákkal és a szakmai eszmecsere hatására kialakuló bizalom. Ez  jellemzően üzleti kapcsolatok kialakulásával is jár, legtöbbször önmagában ezek  az új kapcsolatokból származó üzletek bőven visszahozzák a tagsági díjat.

 • Pl. a cégek munkavédelmi vezetők kiadhatnak  részfeladatokat (pl. kockázatértékelés) az itt megismert kollégáknak, a  munkavédelmi vállalkozók könnyen találhatnak alvállalkozót egy nagyobb  munkához, vagy alvállalkozóként csatlakozhatnak ilyenhez.
 • Mindenkivel előfordul, hogy olyan  megbízással keresik meg, amit nem tud vállalni, vagy azért, mert nem  szakterülete, vagy azért mert földrajzilag messze van. A fórumon keresztül az  ilyeneket át lehet adni másnak, a kollégák Önnek is adhatnak át ilyet.

Ehhez  készül egy taglista, ahol Ön, mint tag a speciális szakterületeit és az elérhetőséget  is fel tudja tüntetni, ennek alapján többiek meg tudják keresni.

5. Évente egy ingyenes konferencia (értéke 15.000 Ft)

Évente  egyszer szervezünk egy munkavédelmi konferenciát, ahol GYAKORLATI szakemberek  előadásában körüljárunk munkavédelmi problémákat. Itt bőven lesz lehetőség a  felmerült kérdések megvitatására és a szünetekben a kötetlen beszélgetésre.

Az  első konferencia 2009. október-ben volt, témája a „Kockázatértékelés másképp”.
Ennek a fő témája az volt, hogy a munkavédelmi szakemberek által használt kérdéslistás módszeren kívül milyen más, gyakorlatban működő kockázatértékelési  eljárások léteznek. Az előadók olyan szakemberek, akik ténylegesen is így dolgoznak, nem csak hallomásból ismerik a témát. 

6. Ingyenes szolgáltatások

 • Hozzáférés a régebbi hírlevelek archívumához
  Elkészítjük az összes eddigi hírlevél archívumát, ennek köszönhetően ha keres egy konkrét  témát, akkor itt akkor is vissza tudja nézni, ha a saját számítógépéről kitörlődött, vagy nem kapta meg.
 • Évente egy ingyenes álláshirdetés a hírlevélben (értéke 25.000 Ft)
  Ha könnyen és gyorsan szeretné az álláshirdetését  több mint 3.000 jó munkavédelmi és tűzvédelmi szakemberhez eljuttatni, hirdesse meg nefeledd.info munkavédelmi hírlevelében, amelynek olvasói munkavédelmi  szakemberek és cégek munkavédelmi vezetői. Közülük könnyen megtalálhatja a  megfelelő munkatársat. A tagok évente egy álláshirdetést feladhatnak két  egymást követő számban, és a nefeledd.info „állásbörze” rovatában korlátlanul.
 • Az „Önkiszolgáló munkavédelmi oktatás”  ingyenes használata 100 főig (értéke 200.000 Ft)
  A www.munkavedelmioktatas.hu online  oktatásunk az irodai dolgozók munka és tűzvédelmi oktatására szolgál. Különösen  hasznos nagy létszámú vagy több telephelyen levő cégek dolgozóinak oktatására.  A használat díja 2.000 Ft+áfa/fő, de a tagok 100 főig ingyenesen használhatják.  (E felett pedig kedvezménnyel, de erről később)

7. Jelentős további kedvezmények a meglevő és a jövőbeni termékeinkből

 • minden kiadványomból 10% kedvezmény (minden termék a webáruházból
 • a munkavédelmi tréningekből 30% kedvezmény (átlagosan 8.400 Ft/db)    
 • minden további (az 1 db ingyenesen túl) munkavédelmi  álláshirdetés a hírlevélben féláron (12.500 Ft értékben)
 • az „Önkiszolgáló munkavédelmi oktatás” (az ingyenes 100 főn túl) további 200 főre féláron (200.000 Ft értékben)
 •  „Beszerzési  társulás”: kedvezményes vásárlási lehetőség munkavédelemhez kapcsolódó  szolgáltatásokból.
  • Egyéni védőeszközök és munkaruhák  nagyker áron (20-30% kedvezménnyel (Juhászmunkaruha Bt)
  • Honti és Társai Kft gépkönyveiből 15%  kedvezmény
  • Épületekre energetikai tanúsítvány kiadása 10% kedvezmény (Tűzmegelőzés Kft)
  • Játszóterekre éves regisztrált szervezet által történő ellenőrzés 10% kedvezmény (Tűzmegelőzés Kft)
  • Nyomtatványok, táblák, kiadványok. 10% kedvezmény (Tűzmegelőzés Kft)
  • Az  indulás után igyekszünk más szolgáltatókkal is megállapodni különböző kedvezményekben 
 • ha egy cégtől több kolléga is részt  szeretne venni, akkor minden további résztvevő 40% kedvezménnyel csatlakozhat.

8. Ingyenes gépkönyvek

A negyedéves klubtagok negyedévente 2 db gépkönyvet tölthetnek le ingyenesen a meglévők közül (webáruház), az éves klubtagok pedig 10 db-ot.

9. Bírságpályázatból készült anyagok  begyűjtése és szétosztása

Sokan nehezen férnek hozzá a pályázati  pénzekből készített ingyenes szakmai anyagokhoz, mert nem járnak olyan helyen,  ahol osztogatják, sokszor nem is hallanak róla, hogy van újabb. Ez velem is elő szokott fordulni korábban, de ezután fel fogjuk keresni a pályázatok nyerteseit  és elkérjük tőlük elektronikus formában, és feltesszük a klub letölthetők oldalára. (természetesen ez nem csak rajtunk múlik, aki nem  hajlandó adni, azét nem tudjuk küldeni)